Upratovanie domácnosti môže baviť. Stačí mať správnych pomocníkov

Dobrí pomocníci sa v domácnosti vždy zídu! Bez ohľadu na to, či plánujete veľké jarné upratovanie alebo sa snažíte udržiavať príjemnú, čistú a voňavú domácnosť bežným, takmer dennodenným upratovaním. Na trhu je množstvo užitočných zariadení, vďaka ktorým aj taká neobľúbená činnosť, akou upratovanie pre väčšinu z nás nepochybne je, môže baviť.

17.12.2020 09:00
pr_clanok_reklama_nepouzivat_foto-k-26-upratova... Foto:

Ekologická a hygienicky čistá domácnosť vďaka parným čističom

Hneď na úvod sme si celkom zámerne vybrali čistenie parou. Parné čističe sú multifunkční pomocníci, ktorí pomáhajú zvládnuť čistenie rýchlejšie, efektívnejšie, ekologickejšie a zdravšie. Pri práci nepotrebujú žiadne chemické prostriedky. Šmúh, mastnoty a iných nečistôt sa dokážete jednoducho zbaviť len silou pary. Ideálne sa hodia na čistenie obkladov, dlažieb, okien, zrkadiel, varných dosiek, armatúr i odsávačov pary.

Parné čističe využijete aj pri umývaní akvárií, terárií či pri čistení kobercov. Keďže parou dokážete zlikvidovať až 99,9 % baktérií, dokonale nimi môžete vydezinfikovať napríklad aj detské hračky.

Ak sa rozhodnete investovať do kvalitného parného čističa s bohatým príslušenstvom, svoju univerzálnosť dokáže aj pri iných domácich prácach. Niektorými modelmi môžete napríklad aj žehliť či odstraňovať tapety.

Žiadne šmuhy na oknách ani kvapkajúca voda na parapetnej doske

Ďalším užitočným zariadením na čistenie okien je akumulátorový čistič s odsávaním. V porovnaní s klasickým umývaním okien pracujete rýchlejšie a pohodlnejšie. Funkcia odsávania vody s rozpustenou nečistotou zaručuje kvalitný výsledok bez šmúh a bez, po skle kvapkajúcej či stekajúcej vody. Batéria s dostatočnou kapacitou umožňuje bezproblémové neprerušované čistenie.

Akumulátorový čistič je možné kombinovať s vibrujúcou stierkou, ktorá dokáže z okenného povrchu uvoľniť aj ťažšie odstrániteľné nečistoty. Vďaka nej už namáhavé manuálne drhnutie viac aplikovať nebudete.

Čistič okien aj vibrujúca stierka na čistenie okien je vhodná na bezkontaktné čistenie hladkých povrchov, akými sú okná, autosklá, zrkadlá, obkladačky či sprchovacie kúty.

Koberce a čalúnené sedačky sú skladiskom alergénov a roztočov

Ďalšími spomedzi zariadení, ktoré pomáhajú udržiavať vašu domácnosť hygienicky čistú a zdravú bez prachu, roztočov a alergénov sú tepovače – extraktory. Sú vhodné na hĺbkové čistenie kobercov, čalúnených sedačiek i autosedačiek. Vysokým tlakom je voda s rozpusteným čistiacim prostriedkom vstrekovaná do vlákien. Tam rozpúšťa nečistoty, odstraňuje pach, ničí alergény a roztoče. Takto znečistená zmes je v ďalšom kroku nasávaná do odpadovej nádoby, ktorú je možné jednoducho vyliať do záchodovej misy či výlevky. Opäť sa jedná o bezkontaktný proces, ktorého výsledkom je príjemné, čisté a voňavé prostredie vhodné, ktoré ocenia nielen alergici.

Flexibilné čističe dokážu ušetriť až 90 % vody

Do kontaktu so špinou neprídete ani v prípade používania flexibilných čističov na tvrdé povrchy. Sú zdravšou a efektívnejšou alternatívou ku klasickým mopom. Výrobcovia deklarujú pri určitých modeloch čističov až 90 % úsporu vody v porovnaní s čistením bežným mopom a vedrom. Hygienickú čistotu zaručujú valce, ktoré sú neustále zvlhčované čistou vodou z nádržky na čistú vodu. Ak zariadenie disponuje aj funkciou odsávania, špinavá voda vznikajúca počas umývania sa akumuluje v druhej nádrži – nádrži na špinavú vodu. Praktickú stránku flexibilných čističov podčiarkuje aj automatický pohon valcov, vďaka ktorým nepotrebujú napájanie a elektrické káble.

chyba