Doplnky, ktoré musíte mať, ak vám doma chýba pohodlie, komfort a súkromie

Aj keď je jeseň skvelým ročným obdobím, práve v tomto čase trpí veľa ľudí únavou, zlou náladou a depresiami. Veľmi dobrý spôsob, ako sa tomu vyhnúť a pomôcť sebe aj svojmu okoliu, je zriadiť si priestor k maximálnej spokojnosti. Čo presne to znamená, si povieme v našom článku.

20.10.2020 09:00
1, seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto: ,

Oboznámime vás s doplnkami, ktoré musíte mať, ak vám vo vašom interiéri, kde trávime takmer 90 % svojho času, chýba pohodlie, komfort a súkromie.

Oceňte kúzlo dotyku

Všetko, čoho sa dotknete, vám prinesie určité pocity. Prírodné materiály a neobvyklé reliéfy sú veľmi príjemné na dotyk – preto sa na zaistenie maximálneho pohodlia miestnosti často používa bielizeň, bavlna, hodváb, drevo, kameň a iné prírodné materiály alebo ich presná imitácia.

Pokiaľ ale zároveň potrebujete, aby boli tieto doplnky aj odolné a lacné, treba siahnuť po vhodnej alternatíve, ktorou môže byť aj kvalitná koženka v metráži. Možností, ako ju využiť je naozaj veľa.

Foto: SHUTTERSTOCK, Nastyaofly
2, seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat

Menej je viac

To sa týka množstva detailov v interiéri. Ak je interiér lakonický a jednoduchý, ale každá vec v ňom je kvalitná a funkčná, nebudete sa v ňom určite nudiť. Preto predtým, ako sa pustíte do zdobenia a zariaďovania miestnosti, je lepšie sa okamžite rozhodnúť: čo skutočne potrebujete, čo určite využijete, a čo potrebujete pre estetické potešenie?!

Ak je dom plný zvnútra i zvonku, ak je v ňom veľa „pestrých“ detailov, pretože každý má rád niečo iné, skôr či neskôr z neho budete chcieť uniknúť – pred pocitom preťaženia.

Modulárny nábytok na mieru

Je skutočná „vychytávka“ nielen pre malé byty, ale aj väčšie priestory. Šatníková skriňa, komoda, posuvný kuchynský stôl, moderná rozkladacia pohovka z Bratislavy alebo konferenčný stolík, ktorý je možné rozšíriť na plnohodnotnú jedáleň – takéto kusy nábytku je možné použiť rozložené iba v prípade potreby, pričom po zvyšok času priestor svojím objemom nezaťažujú.

Pohrajte sa s farbami

Ak je váš domov predovšetkým miestom na odpočinok, skúste v interiéri použiť jemnejšie matné odtiene – nejde iba o štandardnú krémovo béžovú škálu: vzdušná modrá, jemná broskyňová, osviežujúca mätová alebo ananásová zmrzlina nebudú pôsobiť nudne a zároveň výrazne. Využite viac voľného času rozumne a vyberajte doplnky, ktoré sú moderné. Dobrou správou je, že všetko vybavíte cez internet veľmi jednoducho a rýchlo, pretože mnohé obchody majú doplnky, nábytok, dekorácie alebo štýlové interiérové dvere skladom.

chyba