Optimálna klíma a čas, vytvoriť si na svojej záhrade malý kúsok raja

Čerstvý vzduch je pre človeka základnou podmienkou života na zemi a zdrojom dobrého zdravia. Problémom však je, že viac ako 90 % svojho času trávime v interiéri, kde je jeho koncentrácia minimálna. V uzavretých priestoroch sa stravujeme, pracujeme, spíme a zabávame. Čerstvý vzduch ide potom mimo našu realitu, čo sa samozrejme, odzrkadľuje na zdravotnom stave. Môžete to ale, bez pocitu ohrozenia, veľmi jednoducho a rýchlo zmeniť.

16.07.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Práve teraz v letnom období sú na to ideálne podmienky. Optimálna klíma a čas, vytvoriť si na svojej záhrade malý kúsok raja. Oázu pokoja, v ktorej vám nikto a nič nediktuje, užívate si krásu okolia a doplnkov, ktorých dizajn vám imponuje. Prezradíme vám, ako na to.

Vytvorte si jednoduchý tieň

Vedeli ste o tom, že rodina, ktorá má viac ako 4 členov, vyprodukuje pri pobyte v interiéri 5 až 10 litrov vody? Na optimálnu vlhkosť, ktorú pre svoje zdravie potrebujeme tiež, to ale ani zďaleka nestačí, o čom sa v panelových bytoch mnohí z nás a nielen vo vykurovacej sezóne, určite presvedčili.

Suchý vzduch škodí, preto by sme si mali dopriať viac toho vlhkého, čo nebude na terase v blízkosti vášho domu a pod modernou markízou naozaj žiadny problém. Jednoducho sa inštaluje a ešte lepšie ovláda, čo znamená, že silné lúče slnka nebudú tento rok vaším nepriateľom.

Nabite sa pozitívnou energiou

Opäť vám to môže uľahčiť klíma alebo vzduch, v ktorom sa nachádzate. Vzdušné ióny zohrávajú v tomto smere veľkú rolu.

Treba si uvedomiť, že vzduch má svoje zloženie, ktoré tvoria jednotlivé molekuly. Tie mávajú záporné alebo kladné ióny, ktoré ovplyvňujú kvalitu ovzdušia. Čím bude v zložení viac molekúl so záporným iónom, tým čerstvejší vzduch budete mať. Ako to docieliť?

Kúpte si bazén

Veľmi dobrým prvkom, ktorý podporuje tvorbu a vznik záporných iónov v našom okolí je voda. Preto sa možno tak dobre cítime pri mori alebo v bazéne. Pre lepší pocit ale nemusíte vždy cestovať do niekoľko kilometrov vzdialených exotických krajín. Krásny bazénový lem vodnej nádrže na vašej záhrade sa postará nielen o estetiku, ale aj väčšie pohodlie. Tak si ho spolu s veľkým bazénom zaobstarajte.

Vzduch plný záporných iónov sa postará o okysličenie krvi, podporí a zlepší funkcie životne dôležitých orgánov a pomôže vám s lepším a rýchlejším spaľovaním živín. Budete sa cítiť lepšie a mať viac energie.

Ak si tento luxus nemôžete dopriať, pretože byt je vaše jediné miesto na bývanie a relax, potom viac vetrajte, alebo si kúpte čističku vzduchu s ionizátorom. Veľmi dôležitý je aj správny výber materiálov, ktorými sa v prostredí obklopujete.

Zjednodušte si starostlivosť a údržbu výberom kvalitného záhradného nábytku

Pomocou správne zvoleného kvalitného záhradného nábytku si budete môcť luxus prírodnej krásy a prospešných iónov užívať najlepšie. Dbajte pri výbere ale na také materiály, ktoré si nevyžadujú zvláštnu starostlivo, neškodia a zvládnu aj náročnejšie podmienky. Váš malý kúsok raja si potom a pri dodržaní týchto pravidiel vytvoríte veľmi jednoducho, bez zbytočne nákladných investícií a straty času pri ich uplatnení do praxe. Tak to skúste, leto je predsa v plnom prúde.

chyba