Ako vyťažiť maximum z malého priestoru vo vašej kuchyni?

Hlavnou otázkou pri usporiadaní malej kuchyne je, ako do nej umiestniť všetko, čo potrebujete, a nechať miestnosť pôsobiť priestranným a uprataným dojmom. Často sa to dá dosiahnuť pomocou jednoduchých a lacných trikov.

12.06.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

V našom článku vás s nimi oboznámime a s originálnym usporiadaním kuchyne aj pomôžeme. Tak sa „ponorte“ do zaujímavého čítania a začnite pekne od správneho usporiadania.

Zvoľte si vhodný typ usporiadania kuchyne

Najjednoduchší spôsob, ako rozšíriť vašu malú kuchyňu, je efektívne využiť priestor na varenie a skladovanie potravín a presunúť jedálenský kút do miestnosti. Všetko by malo spolu harmonizovať a ladiť, čo je možné, len ak v jednotlivých doplnkoch alebo nábytku použijete rovnakú farbu alebo motív.

Oveľa dôležitejšie je však správne rozmiestnenie jednotlivých zón. V malej kuchyni vám v tom pomôže lineárne rozloženie kuchyne, ktoré dodá celému priestoru ten správny tón. Znamená to, že celá súprava je postavená pozdĺž jednej steny, pričom hlavné body ako chladnička, umývadlo, pracovný priestor a sporák, idú za sebou jeden po druhom. Jedálenský stôl môžete umiestniť na protiľahlej stene.

Ak sa v tom ale aj tak nevyznáte a hľadáte radu odborníka, moderné interiér štúdio Bratislava má vo svojom tíme nejedného profíka.

Vyberte si multifunkčné spotrebiče

Aby ste využili každý jeden centimeter kuchyne a priestor vyzeral zároveň aj moderne, je dôležité, aby ste si ho vybavili multifunkčnými pomocníkmi. Kvalitné spotrebiče Miele sú známe nielen svojou kvalitou, ale aj dokonalým dizajnovým prevedením, funkciami a variabilitou. Či už budú klasické alebo vstavané, dôležité je, že sa postarajú vo vašej kuchyni o pohodlnejšie varenie.

Využite parapet

Túto časť a okolie okna môžete využiť ako policu na riad, knihy, kvety alebo na pokračovanie pracovnej plochy. Úzky okenný parapet sa dá využiť aj ako bar, lavica, konferenčný stolík alebo skladací jedálenský stôl.

Samozrejme, je potrebné zohľadniť dva dôležité body. Vymeniť záclony a závesy za rolety alebo vonkajšie žalúzie. A ak je pod parapetom umiestnený zdroj tepla, nemali by chýbať v doske otvory pre cirkuláciu teplého vzduchu.

Kombinujte farby a textúry

Biela farba vizuálne priestor zväčšuje a robí miestnosť ľahšou, priestrannejšou a čistejšou. Aby ale vaša kuchyňa nevyzerala ako operačná sála, môžete použiť jej rôzne odtiene – od snehobielej po slonovinu, ako aj kombináciu lesklých a matných povrchov a rôznych materiálov – napríklad tehly, dreva a skla.

Oživiť niektoré časti malej kuchyne môžete aj originálnou potlačou hrnčekov. Ak je obyčajný interiér príliš nudný, takéto akcenty a svetlé „záchytné body“ dokážu urobiť v dizajne a optickom vnímaní priestoru veľa. Hlavným pravidlom je použitie nie viac ako dvoch alebo troch farieb.

Tak si to premyslite a dbajte na všetky dôležité detaily a určite si potom zariadite priestor, v ktorom sa ľahko dostanete do tej správnej nálady.

chyba