Teakový záhradný nábytok - nový záhradný trend

Pokiaľ ide o exteriérový nábytok, teakové drevo sa považuje za najlepšiu voľbu spomedzi všetkých dostupných materiálov. Od jeho ľahkej údržby po dlhovekosť, existuje viacero výhod teakového dreva ako ideálneho materiálu pre záhradný nábytok. Pripravili sme si článok, v ktorom vám priblížime tie najväčšie výhody.

28.05.2020 00:00
whitepress, PR článok, nepoužívať Foto:

Teakový záhradný nábytok je vkusný a estetický

Často sa stáva, že ten istý kus nábytku môže byť pre niektorých ľudí jedinečný, iným sa zas vôbec nemusí páčiť. Pravdepodobne nám však dáte za pravdu, že drevený nábytok je vkusnejší a pôsobí viac esteticky ako napríklad plastový a že kvalitnejšie materiály okamžite upútajú pozornosť a dokážu vytvoriť luxusné záhradné sedenie. Teakové drevo je symbolom luxusu vďaka svojej jedinečnej zlatohnedej farbe a kvalite, ktorá nemá konkurenciu.

Veľká odolnosť proti vonkajším vplyvom počasia

Všetky materiály, ktoré sa používajú na výrobu záhradného nábytku, sú odolné voči vonkajším vplyvom počasia. Väčšina druhov dreva si však vyžaduje špeciálne ochranné úpravy. Iné zas musia byť počas nepriaznivého počasia premiestnené niekde do vnútra. Teakové drevo si nevyžaduje žiadnu špeciálnu ochranu. Je prirodzene odolné proti vonkajším vplyvom vrátane dažďa, vysokej úrovne vlhkosti, priameho vystavenia slnečnému žiareniu, plesniam či termitom. Teakové sedacie súpravy do záhrady môžete nechať vonku po celý rok bez ohľadu na poveternostné podmienky a budú vyzerať stále rovnako pekne a nepoškodia sa.

Minimálna starostlivosť a údržba o teakový nábytok

Luxusný záhradný nábytok z teakového dreva si nevyžaduje ošetrenie vo forme farieb a lakov ako iné druhy dreveného vonkajšieho nábytku a počas zimy sa nemusí skladovať vo vnútri. Mal by sa čistiť iba obyčajnou mydlovou vodou. Ak by ste však chceli zachovať zlatohnedú farbu dreva, je potrebné jeho pravidelné ošetrovanie tmelom na báze silikónu. Ak máte kvalitný záhradný nábytok z teakového dreva, za žiadnych okolností ho nepoužívajte, pretože ničí prírodné oleje a spôsobuje, že nábytok je závislý od pravidelného nanášania, aby bolo možné bojovať proti nepriaznivým vonkajším podmienkam. Akonáhle začnete ošetrovať nábytok teakovým olejom, musíte to robiť na pravidelnej báze. Teakový tmel na druhej strane nespôsobuje žiadne škody na teakových prírodných olejoch a môžete s ním kedykoľvek prestať pracovať. Drevo zmení farbu, ale nestratí svoju schopnosť odolávať vonkajším vplyvom počasia.

TIP NA ZÁVER

Ak hľadáte luxusné záhradné sedenie či kvalitné teakové stoly, tak si pozrite širokú ponuku záhradného nábytku od Bamboo.sk. Cena teakového záhradného nábytku síce môže byť o čosi vyššia, ako pri exteriérovom nábytku iného materiálu, avšak je dôležité mať na pamäti nasledovné. Kvalitný záhradný nábytok z teakového dreva je investíciou raz za život, zatiaľ čo lacné materiály, ako sú plasty či mäkké drevo, si vyžadujú pomerne časté výmeny. Výsledok je taký, že sú z dlhodobého hľadiska drahšie, nehovoriac o tom, že sa nemôžu vyrovnať teakovému drevu, pokiaľ ide o vzhľad či pohodlie tradičného dreveného nábytku.

chyba