Interiér, ktorý zahreje vaše telo aj myseľ

Pobyt v prírode a na čerstvom vzduchu je pre človeka a jeho zdravie nesmierne dôležitý, no v zime môže byť „vychutnávanie“ pohody a priaznivých účinkov tohto prostredia náročnejšie. Nie je preto nič lepšie, ako sa po krásnej prechádzke zasneženým parkom ocitnúť v teple domova.

14.02.2020 14:30
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Na mieste, kde sa o teplo nôh postará hrejivá kožušina, pohodlie umocní mäkká rohová sedačka a myseľ odľahčí dobrá kniha. Takéto prostredie si dnes môžete vytvoriť bez nutnosti veľkých konštrukčných zásahov a vyprázdnenia vašej peňaženky. Prezradíme vám ako?!

Zapáľte si bezpečnú sviečku

Samozrejme, dbajte pri manipulácií s týmto živlom veľmi opatrne. So sviečkami ale určite nič nepokazíte a okrem navodenia hrejivej atmosféry sa môžu postarať aj o príjemné prevoňanie interiéru.

Ak sa predsa len sviečok a otvoreného ohňa bojíte a máte z toho strach, môžete vyskúšať moderné LED doplnky, ktoré ich pri využití šetrnej energie dokonale napodobnia a nahradia plápolajúci oheň. O podobný efekt sa môžu postarať aj elektrické alebo krby na BIO palivo.

Vyskúšajte vlastnosti tepelnej izolácie

Tepelná izolácia je veľmi efektívny spôsob zahrievania a udržiavania počiatočnej teploty v interiéri. Každá stavba a dom má však svoje špecifické vlastnosti, od ktorých sa odzrkadľuje aj výber vhodnej izolácie. Ak sa preto vlastnostiam použitých materiálov počas stavby vášho domu moc nerozumiete, nechajte si pri výbere vhodnej tepelnej izolácie poradiť.

Veľmi dôležitým faktorom, na ktorý by ste v tejto súvislosti nemali zabudnúť, je aj vek stavby. Predsa len, rekonštrukcia konkrétnych častí domu je pre mnohých stále lacnejšia alternatíva.

Obklopte sa vecami, ktoré vám robia radosť

Moderné izolačné materiály nie sú jediné veci, ktoré vám doma vytvoria potrebné teplo. Zahriať príjemne na duši vás môže aj prítomnosť doplnkov, ktoré vám robia radosť. Staršej, no luxusnej obývacej zostave po rodičoch dodá ten správny „šmrnc“ originálne kovanie na nábytok. Pohodlie na rohovej sedačke zasa umocní niekoľko malých a mäkkých vankúšov.

A aby toho nebolo málo, uvarte si k obľúbenému večernému programu teplý čaj. S bylinkami alebo bez, určite vás prijemne zahreje a pohladí aj na duši.

chyba