5 investícií do kuchyne, ktoré vám pomôžu ušetriť peniaze

Ergonomické umývadlo, moderné designové stoličky a stolové nohy, vstavané zásuvky a ďalšie dôležité detaily, ktoré uľahčujú život v kuchyni sa dnes cenia. Investovať do dôležitých krokov sa určite oplatí, pretože sa k nim v budúcnosti už nemusíte neustále vracať a zbytočne ich preplácať.

18.12.2019 00:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Povieme si, do akých vecí sa vám oplatí vo vašej kuchyni dnes investovať, aby ste v nej bez nechcených zmien a prekvapení strávili a prežili v kruhu najbližších členov rodiny niekoľko ďalších rokov svojho krásneho života.

Kvalitné okná s dvojitým zasklením

Inštalácia lacných okien môže mať za následok tepelné straty a zvýšené účty za elektrinu. Nie je nič jednoduchšie, ako na kúpu a výmenu nových a kvalitnejších modelov najať profesionálov, vďaka ktorým budete mať s touto rekonštrukciou minimálne starosti. Aj vďaka tomuto kroku si potom budete môcť dovoliť investovať viac času, energie a financií do výberu nových designových stoličiek.

Výkonný odsávač

S pomocou kvalitného digestora si môžete vo svojej kuchyni a na
pevných stolových nohách kuchynského stola vychutnať tie najlepšie pokrmy bez toho, aby vzniknuté výpary spôsobovali vznik plesne.

Mnoho žien v domácnosti podceňuje dôležitosť silného odsávača pár. Treba si ale uvedomiť, že chráni váš dom alebo byt pred ostrými pachmi jedla, čistí vzduch, uľahčuje čistenie a v dlhodobom horizonte predlžuje životnosť kuchynského nábytku a textílií.

Čím menej tuku sa usadí na stoličkách a kobercoch, tým menej ich musíte čistiť, čím dlhšie sa zachová ich reprezentatívny vzhľad.

Pohodlné a odolné drezy

Okrem štýlového obrazu, ktorý vytvorí v interiéri správnu atmosféru, sa pri výbere vhodného kuchynského drezu oplatí venovať pozornosť aj jeho ergonomickým tvarom. Je to jedna z najčastejšie využívaných plôch v kuchyni, preto skúste investovať do odolnejších a kvalitných materiálov. S estetikou mať problém rozhodne nebudete, pretože materiálovo dokážu dostupné modely napodobniť akýkoľvek typ povrchu. Veľmi obľúbený je kameň.

Inteligentné batérie s extra funkciami

Rovnako dôležité je rozumne pristupovať aj k výberu kuchynského kohútika. Po prvé, model by mal byť vysoko kvalitný a inštalácia by mala byť profesionálna. V opačnom prípade existuje vysoké riziko netesností a záplav, ktoré budú mať za následok náklady na opravu. Po druhé, venujte pozornosť „inteligentným“ vodovodným kohútikom s ďalšími funkciami: niektoré sú schopné šetriť vodu, iné majú zabudovaný filtračný systém, ďalšie vám zas na požiadanie dodávajú vriacu vodu. Pohodlné, však?

Inteligentné zásuvky

O inteligentných technológiách sa hovorí stále častejšie. Ak ste ešte nedospeli na úplnú automatizáciu celého domu, začnite s malými krokmi – napríklad s inteligentnými elektrickými zásuvkami.

Takéto zásuvky okrem toho, že sú pohodlné, predstavujú cestu k novej úrovni bezpečnosti v kuchyni. Len si predstavte, že ste zabudli vypnúť funkčný elektrický spotrebič a prišli na to až mimo domu. V modernej domácnosti vám na to postačí smartfón, ktorý dá „inteligentnej“ zásuvke potrebný príkaz.

chyba