Ako vyhrať boj s nadmerným hlukom v interiéri

Okrem krásnej a pohodlnej sedačky v strede obývacej izby a dostatočne veľkej uhlopriečky televízie, potrebujete pre svoje pohodlie a komfort aj dobré podmienky na odpočinok a relax. Hluk, ktorého je v našom svete čoraz viac nám to ale znemožňuje. Znemožňuje nám bývať v tichom a pokojnom prostredí. Z dlhodobého hľadiska však v priestore zaťaženom nadmerným hlukom fungovať nedokážeme a snažíme sa mu vyhýbať. Vyhýbať sa ale vlastnému domu nie je rozumné, preto by ste to mali zmeniť.

13.11.2019 07:40
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Popremýšľať nad tým, aké sú najúčinnejšie spôsoby zvukovej izolácie, ktorá nezníži váš rodinný rozpočet a obytnú plochu. Ak sa pustíte do čítania nášho článku, pár jednoduchých trikov pri dosahovaní tohto cieľa vám pomôže.

Kúpte si kvalitné vonkajšie rolety

Moderný systém tienenia okien je dnes založený na niekoľkých modeloch. K jedným z tých najaktuálnejších patria aj kvalitné vonkajšie rolety. Vpustia do priestoru potrebné množstvo svetla, no dokážu ho pred ním naopak aj veľmi dobre uchrániť. Podobne vás ochránia aj pred nadmerným hlukom z ulice. Jednoducho sa inštalujú, dobre slúžia a výborne dotvoria celkový vzhľad budovy.

Nezabudnite na izoláciu vinylovej podlahy

Jednou z ďalších častí interiéru, cez ktorú sa k vám môže dostať nadmerný hluk je aj podlaha. Preto je ideálne venovať pozornosť jej izolácii ešte pred samotným výberom. Ak si vyberiete kvalitný typ univerzálnej vinylovej podlahy s konkrétnou hrúbkou, podarí sa vám dosiahnuť požadovaný efekt ešte lepšie.

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Vinylová podlaha je dokonale odolná proti vlhkosti a vode. Je pevná a v rôznom prevedení vám poskytne tie najlepšie imitácie prírodných materiálov. Vďaka svojej hrúbke a skvelom zložení zaistí aj dobrú zvukovú izoláciu miestnosti, ktorej efekt ešte viac zvýšite výberom vhodnej kročajovej izolácie.

Zväčšite hrúbku stien

A nemusíte kvôli tomu premýšľať nad žiadnymi rozsiahlymi rekonštrukciami a stavebnými úpravami. Hrúbku steny môžete zväčšiť aj s pomocou nábytku. Ideálne sú knižnice s knihami. Skrine s modernými posuvnými systémami plné oblečenia, hrubšie závesy a iné podobné bariéry, ktoré dokážu tlmiť zvuk.

Niet nad to, keď si po náročnom dni môžete doma vyložiť nohy a v tichosti príjemnej atmosféry naberať silu na ďalší deň.

chyba