Aké farby v interiéri môžu zmeniť váš život k lepšiemu?

Aj malá zmena farebnej schémy môže radikálne zmeniť nielen priestor, ale aj atmosféru vášho domova. Farby dokážu, pri výbere ich správnych odtieňov, urobiť z vášho priestoru na bývanie to najpohodlnejšie miesto, v ktorom sa budete cítiť ako v bavlnke. K ich výberu však musíte pristupovať opatrne, pretože nevhodná kombinácia naopak podporuje vznik depresie, podráždenosti a únavy.

25.09.2019 11:45
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Farba je jedným z výrazových prostriedkov, ktorý sa podpisuje pod našu náladu a emócie, preto dúfame, že vám náš článok s ich vhodným výberom pomôže. Dozviete sa, aké farby vám v akých situáciách dokážu zmeniť a zlepšiť život k lepšiemu, a prečo by ste si ich mali vybrať do tej, ktorej miestnosti v dome alebo byte.

Farby harmónie a romantiky pre spálňu

Ideálne sú fialové a ružové tóny alebo dokonca svetlejšie tóny, ako je napríklad farba orchidey. Vytvoria vám atmosféru harmónie a šťastnej lásky, ktorej je v našich domovoch čoraz menej.

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Farby jednoty a radosti do obývacej izby

Rodinný kútik najlepšie skrášlia broskyňové alebo béžové odtiene. Tieto farby vytvoria atmosféru smiechu, radosti a pocitu jednoty v rodine. Na zvýraznenie môžete použiť aj farebné odtiene slonoviny alebo svetlo modré . Čisto biele steny psychológovia moc neodporúčajú.

Ak si však z ponúkaných možností neviete vybrať tú najvhodnejšiu, je tu aj druhá možnosť. Vyberte si krásne tapety do obývačky. Aplikácia originálneho vzoru alebo fotografie na stene je na nezaplatenie a dokáže premeniť miestnosť na úplne inú časť domu.

Farby zdravia a harmónie do kuchyne

Zelená farba je vynikajúca pre skrinky a na stoly, ale nie pre steny. Výborne kontrastuje s modrou, béžovou a čiernou. Hodí sa aj biela, ale pozor. Biela je statická farba, zatiaľ čo modré a zelené farby prinášajú harmóniu a stimulujú rast.

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Farby pre zdravý emocionálny rast dieťaťa

Ak chcete, aby sa vaše dieťa emočne vyvíjalo a rástlo správne, musíte sa vyhnúť farbám, ktoré spôsobujú nestabilné emócie a nerovnováhu. Navrhujeme používať žlté a zelené odtiene a vyhýbať sa červenej farbe, ktorá vzbudzuje nielen silné vzrušenie nestabilnej psychiky dieťaťa, ale môže viesť aj k zábleskom nekontrolovateľného hnevu bez príčin.

Farby tvorivej a finančnej prosperity na pracovisku

Ak si chcete zvoliť farby, ktoré prinášajú peniaze a úspech, vyberte si všetky odtiene zelenej. Pomôžu vám kultivovať rast v sebe a vo svojich finančných aj osobných cieľoch. Zelená je navyše veľmi pozitívna farba, pretože má veľký potenciál.

Farby relaxácie a pokoja

Aj keď sa vám môže zdať chladná, modrá farba podporuje komunikáciu. A to aj tú, ktorá sa nachádza vo vašom vnútri. Vďaka nej môžete byť obklopení svojou vlastnou energiou a pozitívnymi myšlienkami. Spolu so zelenou sa postará o uzdravenie srdcovej čakry a navyše vás inšpiruje.

Ak si chcete zariadiť domov, v ktorom vám bude lepšie, nechajte sa inšpirovať aj týmto krátkym výberom. V podobe farby stien, originálnych tapiet alebo doplnkov vám zaistia tieto dôležité detaily požadovaný efekt na dlhú dobu a bez zbytočných starostí.

chyba