Domov tvoria pohodlie a krásne maličkosti

Pekne zariadená domácnosť je miesto, kde každý z nás rád trávi čas. Na jej vytvorenie je potrebné dosiahnuť súhru mnohých väčších aj menších prvkov. Pozrime sa na niektoré z nich, harmónia alebo súlad sú pre náš život predsa nesmierne dôležité.

12.08.2019 15:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Zamierte do kúpeľne

Pri zariaďovaní novej kúpeľne je potrebné brať do úvahy funkčnosť aj estetickú stránku. Aby ste zohľadnili všetky dôležité aspekty, môžete sa pri plánovaní poradiť so skúseným dizajnérom. Do plánovania sa pravdaže môžete pustiť aj sami. Nezabudnite pri tom na to, že kvalitný materiál vydrží viac a výborne vyzerá.

Na trhu nájdete vhodné materiály na podlahy aj obloženie kúpeľne v mnohých dizajnoch. Pri výbere zohľadnite štýl zariadenia vašej domácnosti. Čo sa farebnosti týka, môžete sa riadiť aktuálnymi módnymi trendmi alebo vsadiť na nadčasovosť prírodných farieb, bielej a čiernej. Okrem toho budete potrebovať aj vhodný nábytok do kúpeľne. A samozrejme vaňu alebo sprchový kút a umývadlo.

Používajte kvalitné osušky

K príjemnému kúpeľu či osviežujúcej sprche iste patria kvalitné osušky. Štandardný rozmer je 70 × 140 cm, no na trhu nájdete aj väčšie. Farebné prevedenie vyberajte tak, aby sa hodilo k obkladu a kúpeľňovému nábytku. Osuška tak vhodne dotvorí celkový dizajn miestnosti. Dôležitá je pravdaže aj kvalita materiálu. Mala by byť vyrobená zo 100 % bavlny. Ak máte radi mäkučké pohladenie textilu, prihliadajte aj na gramáž osušky. Mala by byť minimálne 400 g.

Vyskúšajte vonkajšie žalúzie

Keďže leto práve vrcholí, spomenieme ešte vonkajšie žalúzie. Ak máte rodinný dom, práve moderné vonkajšie žalúzie sa postarajú o príjemnú klímu v každej jednej miestnosti. Keďže sú umiestnené pred oknami, zachytia oveľa viac tepla ako vnútorné systémy tienenia. Lamely žalúzií odrážajú slnečné lúče a zabraňujú im preniknúť na sklo okna. To sa vďaka tomu od slnka nerozpáli, pričom sa nemusíte obávať nedostatku svetla. Jeho množstvo je možné regulovať naklápaním lamiel.

Nie je to veľa úprav ani žiadny rozsiahly zásah do konštrukcie. Behom niekoľkých dní sa budete vo svojom dome alebo byte cítiť, vďaka týmto postupom riešenia interiéru, oveľa príjemnejšie. Stačí sa len presvedčiť.

chyba