Ako získať 100 % na bývanie? Zisťovali sme sa za vás

Správ o poslednej fáze sprísňovania podmienok na získanie 100 % financovania kúpy alebo modernizácie nehnuteľnosti sú už plné noviny. V tomto článku vám načrtneme spôsob a možno tiež riešenie, ako získať svoje vytúžené bývanie aj v prípade, že sa vás opatrenia Národnej banky Slovenska bytostne dotýkajú.

23.07.2019 00:00
Foto: PR servis
PSS, úverove leto, PR článok, nepoužívať

Na začiatok si pripomeňme to podstatné. Celkový dlh (vrátane nového úveru) by nemal prevýšiť 8-násobok čistého ročného príjmu žiadateľov o úver a zníži sa počet výnimiek, kedy môže banka prefinancovať viac ako 80 % z hodnoty nehnuteľnosti. Čo z toho vyplýva? Aj jedno aj druhé opatrenie znamená, že od banky dostanete na nové bývanie menej ako v nedávnej minulosti.

Vek nie je len číslo

Naozaj je rozdiel, či o úver žiada mladý človek, ktorý práve ukončil štúdium a vstúpil na trh práce a či človek v produktívnom veku s určitou ekonomickou stabilitou. Našťastie na to pri tvorbe opatrení mysleli. Mladí ľudia do 35 rokov tak spadajú pod 5 % výnimku a budú môcť čerpať úvery na úrovni maximálne 9-násobku ich ročného príjmu. Nie je to veľký rozdiel, ale aj to pomôže. Ceny nehnuteľností však neklesajú a preto zostáva rébus, kde vziať zvyšok peňazí na dofinancovanie vytúženého bývania.

Foto: PR servis
PSS, uverove leto, PR článok, nepoužívať

Vlastné zdroje

Žiadatelia o úver musia mať viac vlastných zdrojov. Toto je jednoduché konštatovanie, s ktorým sa stretnete pri žiadosti o úver v ktorejkoľvek banke. Spôsob, ako získať vlastné zdroje na financovanie bývania je pritom známy už od roku 1992, kedy u nás vzniklo stavebné sporenie . Napriek legislatívnym zmenám mu ľudia zostali verní, ba čo viac, záujem oň stále rastie. Veď pripraviť sa na budúcnosť sa rozhodne oplatí. Výhodu majú tí, ktorí si začali sporiť skôr. Na svojom účte stavebného sporenia majú vďaka svojim vkladom, úrokom a štátnej prémii takú sumu, ktorá hravo pokryje potrebných 20 % vlastných zdrojov. Rovnako sú na tom dobre mladí, ktorým začali sporiť už ich rodičia. Majte na pamäti, že začať nikdy nie je neskoro.

Čas sú peniaze

Iste, ľahko je tomu, kto si už rezervu nasporil. Riešenie je však poruke aj pre ostatných. Vďaka dobrému a skúsenému poradcovi alebo obchodnému zástupcovi získate financie na svoje nové alebo vynovené bývanie. Pomôže vám nakombinovať rôzne typy úverov tak, aby ste na svoje vysnívané bývanie nemuseli dlho čakať. Jeden z nich môže byť aj úver s mimoriadne výhodnou úrokovou sadzbou len 1,29 % ročne.

V centre diania

Tiež sa vám stáva, že žasnete nad tým, aké jednoduché je niekedy riešenie a mrzí vás, že ste naň neprišli sami? Pridajte sa k členom tímu PSS a budete nablízku všetkým novinkám a spôsobom, ako pomôcť sebe aj iným k novému alebo lepšiemu bývaniu. Práca obchodného zástupcu PSS poskytuje nielen flexibilný pracovný čas, ktorý si prispôsobíte podľa vlastných potrieb, motivačné finančné ohodnotenie, bezplatné vzdelávanie, exkluzívne motivačné aktivity, spoločenské a športové akcie celoslovenského i regionálneho charakteru, ale aj stavebné sporenie a úvery so zvýhodnenými podmienkami.

Viac informácií získate na www.pss.sk.

chyba