Krásny a najdôležitejší doplnok pre vašu záhradu

Teplé lúče slnka nás každým jedným dňom pomaly presviedčajú o tom, že sa blíži nové ročné obdobie, vďaka ktorému si budeme môcť užiť svoj pobyt aj v prírode na čerstvom vzduchu. K tomuto pohodliu je ale nutný určitý komfort, ktorý vám, okrem iného, zabezpečí v prvom rade krásna exteriérová dlažba.

12.04.2019 00:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Exteriérová dlažba

Dlažba je jedným zo spôsobov, ako pokryť pôdu, ktorá je obmedzovaná jej poklesom a eróziou. Okrem toho, dobrá exteriérová dlažba šetrí záhradu a topánky jej majiteľov pred nečistotami a vlhkosťou.

A nakoniec, dlažba vytvára v záhrade príjemné prostredie, jednoducho sa čistí a ešte lepšie používa. Je jedným z najviac dekoratívnych, ale zároveň nákladných prvkov v záhrade. Životnosť kvalitných dlažieb je však prakticky neobmedzená, preto sa, v súvislosti s jej výberom, musí všetko navrhnúť a vykonať veľmi opatrne.

Aké požiadavky musí spĺňať?

Nevyhnutnou súčasťou každej stavby rodinného domu sú voľné plochy v záhrade. Žiadna letná chata a dom sa bez nich nezaobíde. K dokonalosti a modernej úprave týchto plôch vám ešte pomôže moderná exteriérová dlažba z pevného materiálu, ktorým je prírodný travertín. Je pohodlný, praktický a vyhovuje dizajnu každej jednej záhrady a jej celkovej kompozícii.

Realizácia záhradných plôch a ich pokrytie takouto dlažbou je ale zodpovedným procesom, ktorému predchádza dôkladná predpríprava tohto povrchu. Náročné spiľovanie stromov a konárov tak nebude jedinou činnosťou, s ktorou je v tejto súvislosti nutné počítať.

Projektovanie exteriérovej dlažby riešte s odborníkmi

Je to veľmi dôležité, pretože takéto projektovanie zahŕňa niekoľko etáp. Po prvé, sú tu typy dlažieb, ktoré by mali byť koordinované so štýlom záhrady, aby takto spevnená plocha a chodníky zapadali do celkovej harmónie okolitej krajiny. Zároveň s odborným dohľadom, aby ste o niekoľko mesiacov a vplyvom náhlych dažďov a búrok, nemuseli tieto časti meniť.

Nezabudnite plánovať vytvorenie exteriérovej dlažby aj s dôrazom na ostatné doplnky. Napríklad vodné plochy, pre ktorých dokonalý vzhľad by vám mali stačiť aj univerzálne štartovacie baktérie do jazierka.

S travertínom máte po starostiach

Ak ste si vybrali správny materiál, ktorým je rozhodne iba travertín, pokračujte ďalej k jeho tvarom. Voľba tvaru a farby je pri vytváraní dekoratívnej dlažby v záhrade nesmierne dôležitým a rozhodujúcim faktorom. Avšak niektoré jeho druhy môžu vytvoriť krásne záhradné štruktúry a ozdobu zelenej plochy trávnika už pri použití len jedného typu dlaždíc.

Na všetky tieto účely najlepšie slúži prírodný kameň, ktorého pevnosť, krása a ďalšie špecifické vlastnosti sú na nezaplatenie. O tom sa ale určite presvedčíte aj po niekoľkých rokoch na vašej vlastnej záhrade s večne dokonalou exteriérovou dlažbou z travertínu.

chyba