3 tipy na oživenie vašej domácnosti

Záver leta ponúka jedinečnú šancu oživiť svoju domácnosť. Minula sa vám fantázia? Nebojte sa, stále existujú spôsoby, ako jedinečnou formou oživiť domácnosť a vdýchnuť jej nový život. Ankety medzi ľuďmi hovoria jasne – aspoň raz za dva roky je potrebné u seba doma niečo zmeniť, skrášliť, vymeniť. Stereotyp totiž ubíja a to platí aj o bývaní.

23.08.2018 10:00
shutterstock 390941923

Vedeli ste, že si môžete akúkoľvek pamätnú či hodnotnú fotografiu preniesť v podobe obrazu na svoju stenu do obývačky alebo spálne? Zamilované páry by napríklad určite ocenili, ak by ich obývačke dominovala svadobná fotografia. A ak vás nelákajú fotografie, tak tradičnou klasikou sú maľované obrazy na plátne. Nemusí to byť Picasso ani Da Vinci, všakže, ale stačí aj „obyčajný,“ originálny obraz namaľovaný maliarom práve pre vás. Prinášame tri tipy, ako jednoducho a originálne oživiť domácnosť.

1. Fotoobraz originálnou spomienkou i dekoráciou

Každý podľa svojho gusta. Romantici spoločné zamilované fotky, rodinne založení ľudia fotografie z rodinných osláv a športovci zase selfie so svojím športovým idolom. A to je len strohý výpočet možností pri fotoobraze. Je originálne a pre mnohých ľudí atraktívne premeniť spomienky z fotografií na obraz, ktorý môže visieť v ktorejkoľvek miestnosti vášho bytu alebo domu.

Výhodou pre fotoobrazy na stenu do domu je originalita a zároveň jednoduchosť. V podstate vám stačí vybrať si fotografiu a poslať ju do grafického štúdia, kde ju premietnu na plátno a uložia do rámu. Za „pár drobných“ máte parádnu dekoráciu, ktorá sa úplne jedinečne spája s vami a viete, že nikto iný takú na svete nemá. Štatistiky potvrdzujú, že záujem o fotoobrazy na stenu neustále rastie. Je to dané aj dobou, v ktorej žijeme – všetci sa radi fotíme, tak prečo nemať fotografiu aj doma na stene?

2. Maľovaný obraz vzdušní priestor

Klasikou sú maľované obrazy na plátne, ktoré sa v určitej podobe nachádzajú na scéne už stovky rokov. Bežný smrteľník si nemôže kúpiť Picassa či Da Vinciho, no to vôbec nie je problém. Podobne ako pri fotoobrazoch, aj tu je plusom, že si môžete „na mieru“ a podľa svojich predstáv objednať maľovaný obraz na plátne. Znovu tak získavate originalitu, pretože každý obraz je svojím spôsobom jedinečný.

Spomedzi motívov obrazov tradične dominujú kvety, ktoré si radi vyberajú najmä ženy. V ponuke sú však aj motívy zamerané na krajinu, ľudí, stromy, jedlá a nápoje, či rôzne abstrakcie. Opäť si sami môžete vybrať, akým druhom obrazu oživíte svoju domácnosť.

3. Nebojte sa skúšať nové veci

Fotoobrazy sú v podstate stále novinkou, preto ich mnohí ešte nepoznajú. Maľované obrazy sú zase klasikou, ktorú už niektorí odvrhli, lebo podľa nich patrí do minulosti. Spoločné teda majú to, že sú v súčasnej dobe akousi novinkou a niečím, čo nemá doma každý. A to je ten najlepší tip – ak chcete oživiť svoju domácnosť niečím jedinečným, nechoďte so stádom. Radšej zapojte svoju vlastnú fantáziu a to napríklad pri fotoobrazoch či maľovaných obrazoch na plátne.

chyba