Vylepšite si svoj domov aj náladu

Veľmi často si väčšina z nás zakladá na dokonalom vzhľade a kráse, ktorou chceme a pôsobíme na naše okolie. Ale ani interiér nie je na tom inak a rovnako musí disponovať prvkami, ktoré ho dokážu premeniť na honosné sídlo. Jednou z najdôležitejších miestností, ktoré o vás prezrádzajú a vytvárajú v očiach druhých ľudí prvý dojem, je vstupná miestnosť, chodba alebo predsieň. Poďte si ju teraz spolu s nami urobiť príjemnou a dokonalou.

20.08.2018 08:00
shutterstock 170375717

Predsieň nie je len distribučná miestnosť, ktorej účelom je po príchode domov uskladniť vyzlečené veci a peknú obuv a rýchlo sa premiestniť do inej časti domu. Ide o priestor, v ktorom sa nachádza veľmi špeciálna energia.

Energetická výdatnosť chodby

Samozrejme, čím priestrannejšia je hala, tým lepšie. A toto pravidlo určuje nielen pohodlie použitia miestnosti, ale aj jej atmosféru. V priestrannej miestnosti energia tečie voľne a bez zbytočných turbulencií. Aj podľa známej filozofie feng shui musí byť predsieň alebo chodba dobre zariadená, pretože cez jej územie vstupuje a prechádza do nášho domu alebo bytu všetka energia.

Aby ste si ju užívali čo najviac a v tej najlepšej sile, vyhnite sa prekážkam v podobe znížených stropov, zakrivení a tvarov, ktoré sú neprirodzené. Uvidíte, že to bude lepšie.

Kam umiestniť nábytok

V prvom rade si musíte uvedomiť, že to nie je obývacia izba, takže žiadne veľké zostavy a nábytok sem nekupujte a už vôbec nie, ak je priestor malý a bez okien. Vieme, že chcete zapôsobiť, ale menej je niekedy viac.

Vešiak, štýlové botníky a ostatné časti sa odporúča umiestniť po pravej strane od samotného vchodu. Vytvára sa tak príjemná atmosféra. Samozrejme, že to ale závisí aj od predispozície konkrétnych priestorov a niekedy jednoducho na výber nie je, tu treba hľadať kompromis.

Farby predsiene

Pastelové a viac svetlé určite nič nepokazia! Pomôžte si zrkadlami a dverami, ktoré majú sklené časti. V niektorých predsieňach je svetla naozaj málo. Vyriešiť sa to dá aj inštaláciou toho umelého, ktoré by však nemalo byť oslepujúce, aby ste po príchode domov neutrpeli šok.

Ponurá a temná chodba ale nikdy neposkytne o dome dobrý dojem. Neurobte túto chybu aj vy. Rozjasnite chodbu pomocou LED osvetľovacích zariadení namontovaných na stenách a stropoch. Zároveň to zvýši bezpečnosť vášho domu.

Pokiaľ máte v tejto časti aj zaujímavé moderné schody, zbytočne ich nezaťažujte vecami, na ktorých sa drží len prach. Uľahčíte si tak zároveň aj ich údržbu a stále platí, že v jednoduchosti je krása.

Spomínané zrkadlá by ste mohli umiestniť oproti vchodovým dverám a presvedčiť sa, že tok energie bude naozaj dokonalý. Návrh a dizajn domu musia prispievať k pohodliu a šťastiu ľudí, ktorý v ňom bývajú, preto na nič dôležité nezabudnite ani pri zariaďovaní predsiene.

chyba