Plánujete prerábať obývačku? Poradíme vám, na čo sa zamerať!

„Otvorte sa zmenám, ale nestrácajte svoje vlastné hodnoty.“ To povedal duchovný vodca Tibetu. Ak túžite po niečom inom aj vy a rozhodli ste sa začať tým, že prerobíte svoju starú obývačku, môže sa vám to všetko podariť splniť v priebehu niekoľkých dní. Nepotrebujete k tomu veľa, aj malé zmeny niekedy dokážu zázraky! Výmena závesov alebo žalúzií, prípadne nové interiérové dvere môžu celý priestor oživiť. A čo tak romantika pri krbe počas zimných večerov? Vyskúšajte!

16.07.2018 08:00
shutterstock 325909925

Úžasný stredobod pozornosti

Obývacia miestnosť býva tou najdôležitejšou časťou v dome, pretože práve tu sa stretáva celá rodina, priatelia a návšteva. Stredobodom pozornosti by mal byť jeden výrazný a univerzálny prvok. Môže to byť moderná obývacia stena s LED osvetlením, dnes je naozaj moderná. Nič nepokazíte ani s výrazným lustrom, no v poslednej dobe sú tiež veľmi obľúbené krby. Okrem príjemného tepla dodajú celému interiéru originálny nádych. Určite sa ale najskôr rozhodnite, či má byť vaša nová obývačka ultra moderná, alebo je vám bližší klasický štýl. Predsa len je stále najdôležitejšie, aby ste sa tu cítili príjemne a nepokazili to nezmyselnou kombináciou.

Zamerajte sa na jednoduchý detail

Aby ste sa v novej obývačke cítili pohodlne mala by byť premyslená do posledného detailu a všetko by malo spolu ladiť. V prípade, že nechcete robiť veľké zásahy, ale žiada sa vám zmena môžete sa vyhrať s doplnkami.
Občas stačia nové dekoračné vankúšiky na sedačke, viac kvetov, alebo zameniť staré závesy za moderné žalúzie. V prípade potreby vytvoria príjemný tieň, dokážu izolovať a navodiť v interiéri tú správnu atmosféru. Základom každej rekonštrukcie alebo úpravy by ale malo byť aj maľovanie. Čerstvo vymaľované steny v sviežom odtieni zaručene oživia každú obývačku.

Tipy na záver

Celý dojem z nového priestoru môžu pokaziť banality ako ošúchané dvere alebo okná.
Výmena je samozrejme finančne náročnejšia, ale pokiaľ si to vyžaduje zmenu, neváhajte do kvalitných interiérových dverí a okien investovať financie aj svoj čas. Zaistia vám viac súkromia, bezpečia a pohodlia. A v niektorých prípadoch nie sú možno tieto časti interiéru ani tak funkčným problémom a ide len o estetickú stránku. Vtedy stačí starú farbu a lak odstrániť a dať im nový šat. Pouvažovať by ste mohli aj o koberci. Síce sa dnes viac využívajú parkety alebo drevené podlahy, ale malý koberec môže byť veľmi zaujímavý dizajnový prvok. Navyše ak nemáte podlahové vykurovanie bude vás aj príjemne hriať. Pomôžu aj koberce alebo kožušiny z umelej kože, alebo koberce s dlhým vlasom.

Vidíte, že to nie je nič náročné a dokážete si aj s minimálnymi úpravami vytvoriť nový domov, v ktorom sa vám bude bývať o niečo lepšie, veď zmena je niekedy ako korenie života.

chyba