Chystáte sa stavať? Nevynechajte CONECO

Sezónu stavieb a rekonštrukcií na Slovensku tradične otvorí významný stavebný veľtrh.

04.04.2018 08:00
pravda.sk coneco Chystate sa stavat

Ak sa chystáte stavať alebo rekonštruovať, rozhodne by ste nemali chýbať na tohtoročnom stavebnom veľtrhu CONECO. Od 11. do 14. apríla sa na ploche 35-tisíc metrov štvorcových bratislavskej Incheby zídu stovky vystavovateľov, ktorí predstavia aktuálne trendy z oblasti stavebníctva, architektúry a dizajnu. Prestížne podujatie s viac ako 50-ročnou históriou vás zorientuje v najnovších vychytávkach a poskytne prehľad riešení pre vaše vysnívané bývanie. A keďže aktuálne hýbu svetom inteligentné riešenia prepojené s udržateľnosťou a úspornosťou, doplní ho veľtrh energetickej efektívnosti Racioenergia a výstavy Drevodomy, Pasívne domy a Voda.

Od myšlienky k dokonalému bývaniu

CONECO spolu so sprievodnými podujatiami pokrývajú skutočne široké spektrum riešení, produktov či nápadov, ktoré dodajú vašej stavbe všetko od základov až po posledné detaily. Vyberať si môžete z fasád, okien, dverí, striech, podláh, klimatizácií, elektroinštalácií, kotlov, krbov, sáun, víriviek, svietidiel či nábytku.

Nároky na dnešné stavby a ich výbavu sa neustále zvyšujú. Snúbia sa moderné, automatizované, smart riešenia s úsporou energií, ekologickým prístupom a štýlovým dizajnom. Novú generáciu domácností reprezentuje riadiaci systém Domotron, ktorým dokážete nastaviť a jednoducho ovládať všetko dôležité – od kúrenia, cez žalúzie až po zavlažovanie. DREVAR vystaví InteliDoor – inteligentné a bezpečné dvere na odtlačok prsta, a predstaví aj novú start-upovú aplikáciu NUKI, s ktorou otvoríte a zatvoríte elektronický zámok SMART LOCK jednoducho prstom aj na svojich klasických dverách. Značka Teplá podlaha prichádza s dizajnovým dotykovým termostatom, Západoslovenská Energetika s domácimi nabíjačkami elektromobilov a NIKO SLOVAKIA inteligentnej elektroinštalácii pridal audiosystém. Novinkou bude aj bezprievanová klimatizácia Samsung Wind-free, ktorá vzduch distribuuje cez 21 000 mikroer­mických otvorov s rýchlosťou 0,15m/s, čím vytvára tzv. bezvetrie a s technológiou Vírus Doctor neutralizuje škodliviny vo vzduchu a ničí baktérie, ktoré neodstránil filter (Teplozima.sk).

Panoramatický výhľad bez zbytočných, výhľadu brániacich prvkov ponúka systém okien PANORAMA (Mintal s.r.o.). Spojenie optimálnej funkčnosti a čistého výhľadu na oblohu predstavuje inovatívny design technológie CurveTech – svetlíka so zaobleným zasklením (VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.). Nechýba ani zastúpenie tieniacej techniky – pergolová markíza s priesvitnou plachtou (IHP EUROPE s.r.o.) či posuvná pergola EVA, ktorú je možné inštalovať na stenu domu, prípadne ju kotviť do stropu i drevostavbu (SUN SYSTEM SR, s.r.o.)

Pezinské tehelne na veľtrhu odprezentujú čistý prírodný slovenský produkt tehlu, ktorá je ekologicky a zdravotne úplne nezávadná, vyrobená z čisto prírodných surovín, z okolia ich výrobného závodu. Spoločnosť I.MAR predstaví prevetrávaný fasádny zatepľovací systém, ktorý v zime šetrí náklady na kúrenie a v lete na klimatizáciu. Vlhkosti a plesniam zabránia inovatívne funkčné keramické nátery do exteriéru a interiéru (MITAR s.r.o.). ITMS plast ponúka veľmi zaujímavé podzemné plastové pivnice a zblízka si budete môcť pozrieť aj centrálny vysávač bez filtrov a vreciek Vacumaid. Novinkou bude aj unikátna farba na steny s efektom hrdze, hliníka, betónu alebo patiny, ktorá sa dokonale hodí do moderných interiérov v industriálnom štýle (Atlas Slovensko), či čadičové dlažby zaujímavé svojim dizajnom ako aj vlastnosťami najtrvanlivejších materiálov pre interiér a exteriér (EUTIT – Česká Republika).

CONECO dopĺňa tematický odborný program orientovaný na aktuálne témy v segmente stavebníctva pripravený v spolupráci so združeniami, cechmi a technickými ústavmi.

Unikátne sprievodné výstavy

Výstavy Drevodomy a Pasívne domy prinášajú široké spektrum firiem, ktoré sa venujú týmto čoraz populárnejším stavbám. Budete mať skvelú príležitosť zorientovať sa v problematike domov z dreva a udržateľnej výstavby vďaka skúseným profesionálom, ktorí s vami prediskutujú možnosti od návrhu až po realizáciu. V poradí 5. ročník výstavy Voda predstavuje riešenia zamerané na udržateľný rozvoj, protipovodňové opatrenia či podporu v oblasti vodného hospodárstva. Bližšie informácie a podrobný program nájdete na www.incheba.sk

chyba