Ako si vytvoriť dokonalý interiér, v ktorom chcete aj žiť

Potrebujete k tomu trochu viac úsilia a chute, ktoré sa potom spolu odzrkadlia v požadovanom pohodlí a komforte. Ale pekne po poriadku.

21.02.2018 08:00
obr3

Naše šťastie je často závislé od jednoduchých vecí, ktorých dôležitosť si ani neuvedomujeme. Jednou z nich je aj zariadenie interiéru, v ktorom sa po príchode z náročnej práce chcete cítiť naozaj príjemne.

Vašu prácu a jej charakter ovplyvniť nedokážeme, ale to, ako si môžete jednoducho zariadiť svoj domov, vám do určitej miery pomôcť zmeniť môžeme. Tak sa poďte s nami pozrieť na to, čo všetko pre to treba urobiť.

1. Asociácie

Sú veľmi dobrým spôsobom, ako si spríjemniť bývanie. Ide o istý charakter združenia určitých prvkov vašej mysle, medzi ktorými bola jej predchádzajúcim aktom vytvorená súvislosť. To znamená, že ak ste boli v lete na dovolenke pri mori a bolo to pre vás nezabudnuteľné obdobie plné pokoja a harmónie, môžete si pomôcť asociáciou na ňu.

Jasno modré farby stien, žlté, dlhé záclony s originálnym vzorom a poťahy v béžovom tóne. Ideálna asociácia na letné oddychovanie. Takto môže byť aj váš domov rovnako príjemným miestom pre odpočinok.

2. Spomienky

Sú niečím podobným, no v tomto prípade ide o pripomenutie a nie súvislosť. Určite máte doma množstvo fotografií, ktoré si uchovávate pre mladšie generácie a pripomenutie toho, že ste raz niečo zažili. Aby ste si so spomienkami ozdobili svoj domov k vašej spokojnosti, vyberajte len tie príjemné a najvýznamnejšie. No a samozrejme, že sa nimi musíte obklopiť.

Rovnomerne a v celom interiéri si rozmiestnite obľúbené snímky, kresby, náčrty alebo iné drobnosti. Nemalo by toho byť zasa zbytočne veľa a musí to ladiť zároveň aj s okolím a charakterom moderného nábytkového kovania.

3. Komfort

Často je to kľúčový bod každého interiéru. Ale jeho dosiahnutie je veľkým problémom. Od krásnej laminátovej podlahy až po dokonalé osvetlenie, sa musí všetko prispôsobiť vášmu spôsobu života. Reklama a časopisy sa od reality v mnohých prípadoch líšia, tak na to myslite. Ak sa potrebujete dostať k svojej pohodlnej a obľúbenej stoličke cez niekoľko veľkých prekážok neforemného nábytku, bude to pre vás len stres a nič iné.

4. Zdravie

To najdôležitejšie na záver. Asi veľmi dobre viete, aké účinky mal na naše zdravie v minulosti využívaný azbest. Ani dnes sa podobným materiálom celkom nevyhýbame, no žiaľ často je to z nevedomosti a slabej informovanosti.

Príroda nám poskytuje dokonalú inšpiráciu, spať v nej asi počas celého roka ale nemôžete. Z tohto dôvodu by ste si mali vyberať predovšetkým prírodné textílie a iné podobné kvalitné materiály, ktoré sa majú stať súčasťou vášho života.

Za každú cenu sa prekonávať v dokonalom dizajne ale nemusíte. Často ide len o vonkajší svet a jeho vnímanie. Je dôležité, aby to všetko bolo perfektne vybrané a usporiadané hlavne podľa vás! Takže pred tým, než sa pokúsite o zmenu, premýšľajte nad tým, či budete s ňou spokojní.

chyba