Ako sa zbaviť cigaretového zápachu v interiéri?

Keď hovoríme o vôni domova, v hlave sa nám vynárajú najmä príjemné asociácie. Vôňa čisto vypranej bielizne, vyumývanej dlážky či nedeľného obeda. Čo však v prípade, že interiéru kraľuje nepríjemný cigaretový zápach?

14.02.2018 08:00
FOTO  online

Ak ste sami fajčiarom alebo s nejakým žijete v domácnosti, možno ste si na zápach už zvykli a až tak ho nevnímate. O to intenzívnejšie ho však bude vnímať návšteva. Ako sa teda zápachu čo najlepšie zbaviť?

Krátkodobým riešením môžu byť špeciálne protizápachové spreje. Výhodou je, že si môžete vybrať zo širokej palety vôní a sprej aplikovať lokálne podľa potreby v jednotlivých miestnostiach. Sprej však zápach neodstráni, iba ho na obmedzený čas eliminuje. Navyše vás nezbaví ani usadeného zápachu na sedačke.

Vyskúšať môžete aj sviečky a vonné oleje určené konkrétne na pohlcovanie zápachu. Plameň sviečky totiž dokonca dokáže zničiť škodliviny zapríčinené fajčením. Stále však ide o pomerne dočasné riešenie. Najlepším spôsobom, ako sa zaručene zbaviť cigaretového zápachu v interiéri, by preto bolo nefajčiť vôbec. Takáto rada sa však vzhľadom na vysokú návykovosť cigariet ľahšie hovorí ako praktizuje, technologické inovácie ale najnovšie ponúkajú alternatívu v podobe bezdymového tabakového zariadenia IQOS.

Skoncujte s tabakovým dymom

IQOS si získal obľubu pre svoj inovatívny elektronický systém ukrytý v elegantnom a minimalistickom dizajne. Zariadenie využíva revolučný princíp zahrievania tabakových náplní (HEETS) na teplotu výrazne pod hranicou horenia. Výsledkom je tak aerosól, ktorý obsahuje v priemere o 90–95% menej škodlivých a potenciálne škodlivých látok v porovnaní s dymom z bežnej cigarety, a uvoľňuje iba jemnú arómu. Tú v interiéri skoro vôbec necítiť a nezanecháva takmer žiadnu pachovú stopu na nábytku či textíliach.

Tieto dni sa na trh dostala i limitovaná edícia IQOS RUBY. Inšpiráciou pre tento sofistikovaný odtieň červenej sa stal vzácny drahokam, rubín. Podľa slov Juraja Králika, manažéra komunikácie Philip Morris Slovakia, práve rubíny evokujú sebavedomie, luxus a pozitívnu energiu – atribúty, ktoré spoločnosť pripisuje i majiteľom IQOS RUBY. Decentné zariadenie pripomínajúce drahú tabatierku tak bude dokonca i na vašom konferenčnom stolíku vyzerať lepšie ako klasická krabička cigariet.

Viac informácií nájdete na www.iqos.com.

chyba