3 otázky, ktoré si musíte zodpovedať pred kúpou kuchynského drezu

Vedeli ste, že 60% činnosti v kuchyni sa odohráva práve pri kuchynskom dreze? O dôvod viac prečo by ste mali výberu drezu venovať zvýšenú pozornosť.

08.01.2018 08:00

Pred výberom drezu je potrebné si zodpovedať nasledujúce otázky:

Veľkosť drezu:

V prípade, že chcete iba vymeniť súčasný drez za nový, je potrebné sa držať pravidla – šírka skrinky určuje maximálny rozmer drezu. To znamená, že pokiaľ si vyberiete drez s minimálnou šírkou 45 cm, môžete ho umiestniť do skrinky s rozmerom 45 cm a viac. Tento drez však nezmestíte do skrinky užšej ako 45 cm.

blanco-zerox-4s-if

Tvar drezu:

Hlavnou prioritou pri výbere drezu by malo byť jeho reálne využitie. Ak hľadáte drez do malej kuchyne, ideálnou voľbou je jednodrez. V prípade jednodrezu rozlišujeme dva druhy – drez s odkvapom alebo bez. Ak nemáte umývačku riadu je plocha na odkvap nevyhnutná. Ak však vyberáte drez do väčšej kuchyne siahnite po dvojdreze, ktorého dve vaničky obhospodária aj väčšie množstvo riadu. Poslednou variantou sú rohové drezy, ktoré využijete pri kuchyniach do tvaru L.

blanco-sona-45s
blanco-zia-9
blanco-metra-9-e

Materiál drezu:

Kuchynské drezy rozdeľujeme podľa materiálu do troch skupín:

1. Nerezové drezy – nájdete vo väčšine domácností a hodia sa ku všetkým druhom kuchyne. Vynikajú hlavne svojou univerzálnosťou, jednoduchosťou a údržbou. Nevýhodou tohto materiálu je však jeho tvrdosť, čo znamená že sa časom na jeho povrchu vytvorí tzv. patina. Avšak vďaka našim čistiacim prostriedkom sa z nevýhody stane zanedbateľné mínus.

2. Granitové drezy – tiež nazývané aj kameninové drezy si v súčasnosti držia pozíciu najpopulárnejšieho materiálu. Ich hlavnou výhodou je jednoduchá starostlivosť, odolnosť voči škrabancom a možnosť výberu z viacerých farieb, ktoré nevyblednú ani po niekoľkých rokoch. Čerešničkou na torte je ich nízka cena, vďaka čomu si môžete dopriať naozajstný klenot do vašej kuchyne.

3. Keramické drezy – svojou eleganciou si získali srdcia milovníkov provensalského štýlu. Aj keď na prvý pohľad môžu vyzerať naozaj krehko, opak je pravdu. Vynikajú svojou tvrdosťou a hlavne bezstarostnou údržbou.

Detailnejšie info sa dozviete na našom blogu, kde okrem iného nájdete aj podrobné videonávody ako namontovať či čistiť drez a takisto veľké množstvo užitočných rád a postrehov, ktoré využijete v bežnom živote.

chyba