Reinkarnácia interiérového dizajnu je trendom roku 2018

Ak ste zvedaví, aké novinky v bývaní nám prinesie nový rok, radi by sme vás oboznámili so svetovými trendmi. Hlavnou tématikou bude znovuzrodenie nábytku. Nebude to len o návratoch, ale skôr o "reinkarnácií" nábytku. Klasické línie sa oživia farbami. Barokové prvky sa elegantne vnesú do minimalistického štýlu. Opierky a vankúše sa nadrozmerne nafúknú, aby vzbudili už na prvý pohľad pocit pohodlia.

15.12.2017 08:00
Zdroj: instagram  patricia_urquiola
living-room-decor-ideas-5 Zdroj: instagram patricia_urquiola

Súčasná uponáhľaná doba zasiahla aj do trendov v interiérovom dizajne. Náš domov by mal spĺňať v prvom rade aspekt pohodlia, a to už na prvý pohľad. Po celom dni v práci a kolotoči každodenných starosti sa má z nášho domova stať miesto pre oddych, radosť a relax. Čo sa týka estetickej stránky, nuda to určite nebude, výbuch farieb elegantne oživí našu domácnosť.

Nápaditým spojením je oživenie klasických línií súčasnými farbami. Prvou podmienkou je komfort, druhou farebnosť, aby sme sa cítili pohodlne, a svieže farby nám dopriali pozitívny pohľad na svet v každom momente nášho života. Avšak stále je potrebné zachovať balanc s eleganciou, aby sme výsledkom nenavodili lacný dojem. V tomto nám pomôže inšpirácia z barokového štýlu so svojou kompozíciou materiálov v spojení tmavého dreva so zamatom a mosadznými alebo zlatými prvkami. Tieto aspekty použijeme pri znovuzrodení modelov, ktoré boli uvedené pred mnohými rokmi ako novinky.

Hólí vo vašej obývačke

Tak ako sa hinduisti ohadzujú na jar farbami, môžete aj vy po chladných dňoch vymeniť jeden kus vo vašej obývačke za kus v žiarivých farbách.

4

Najcharakteris­tickejšou farbou sezóny bude citrónovožltá. Na obrázku pohovka Fila v minimalistickom štýle, ktorá sa stane dominantým prvkom miestnosti vďaka vkusnej kombinácií klasickej línie a sviežej farebnej hravosti.

V tesnom závese obľúbenosti sú svieža zelená a červeno-oranžová. Výrazné farby môžete ztlmiť napríklad silno trendovým betónovým prvkom ako strop, stena, priečka, podlaha alebo stlp. Betón okrem trendy estetickej vlastnosti má aj akumulačnú, takže udržuje konštantnú teplotu domu. Je ideálnou voľbou pre vytvorenie kontrastu teplých farieb.

Pompéznosť viedenských salónov

6

Ak ste fanúšikom skôr dôb minulých, poteší vás inšpirácia z viedenských salónov 20.storočia, ktorý nám opať navracia kráľovskú modrú, horčicovo zelenú, borovicovo zelenú a bordovú.

Pohovku Fabrício nájdete v krémovej a bordovej farbe, pre odvážnejších aj vo vzorovanej variante.

Barok v novom šate

Untitled-3

Tamia je krásnym príkladom spojenia súčasnej sviežej červenej farby v barokovom prevedení. Tmavé nožičky, zlaté vybíjanie dodajú praktickej pohovke s úložným priestorom elegantý šmrnc, ktorým ohúrite vašich známych.

Keep calm and… sadni do pohodlného kresla

5

Dizajnéri sa pohrali aj s „pohodlím na prvý pohľad“. Opierky, vankúše na sedačkách či kreslách pôsobia nafúknuto, aby už na prvý pohľad vzbudili dojem komfortu. Kreslo Milo splňa aj funkciu dominantného, nadrozmerného prvku v miestnosti, ktorý sa stane srdcom každého interiéru.

chyba