Aby drevo ostalo vždy pekné

Záhradný domček, stôl, lavičky či altánok. Ak chceme, aby drevo na našej záhrade ostalo navždy pekné, treba ho pravidelne ošetrovať ochranným náterom.

05.06.2017 08:00
Aplikacia lazury 4  primalex inzercia
Zdroj: Primalex

Kedysi sme na takéto ošetrenie potrebovali majstrov, dnes tieto zručnosti či trpezlivosť práce s drevom nie je potrebná. Stačí otvoriť plechovku s prípravkom, drevo poumývať a začať natierať. Po pár hodinách je dielo hotové a vy sa môžete kochať a užívať si ho ďalších pár rokov bez strachu, že by sa mu niečo stalo. Nie všetky prípravky sú však rovnaké.

Zdroj: Primalex
Aplikacia lazury primalex inzercia Zdroj: Primalex

Vybrať správnu lazúru je dôležité
Lazúrovacích náterov je dnes na trhu nespočetne veľa. Existuje množstvo druhov a typov, z ktorých možno vyberať. Sú farebné, ale aj bezfarebné, rozdelené podľa typu dreva či ochranných vlastností. Zaujímať by ste sa mali, ako rýchlo lazúra schne, koľko povrchu ňou natriete a aké účinné látky obsahuje.

Zdroj: Primalex
Aplikacia lazury 6 primalex inzercia Zdroj: Primalex

Vďaka Primalexu je však dnes výber lazúry jednoduchý a zvládne ho i absolútny laik. Výrobca totiž pripravil Lazúru & Napúšťadlo 3v1, ktorá ponúka unikátnu ochranu drevených povrchov v exteriéri. Jedinečným spôsobom tiež spája dekoratívne a zároveň impregnačné účinky náteru, ktoré vďaka obsahu aktívnych, vysoko účinných látok zabezpečujú dokonalú prevenciu a ochranu proti zmodraniu dreva, drevokaznému hmyzu a hubám. Lazúra & Napúšťadlo 3v1 sa dostáva ľahko a hlboko do vnútorných vrstiev, čím zabraňuje prenikaniu vlhkosti do dreva a predchádza tak vzniku plesne a hniloby. Okrem toho lazúra ochraňuje drevo pred účinkom UV žiarenia a zvýrazňuje jeho kresbu.

Zdroj: Primalex
Lazura 3v1 primalex inzercia Zdroj: Primalex

Lazúra & Napúšťadlo 3v1 od Primalexu sa neodlupuje, nepraská a následné ošetrenie dreva je možné aj bez brúsenia. Vybrané odtiene, ktorých v ponuke nájdete až 10, prirodzene dokresľujú jedinečnú štruktúru s letokruhmi a zvýrazňujú nadčasovú eleganciu tohto nenahraditeľného materiálu. Ochranný náter je tiež vhodný na nátery pergol, plotov, drevených podhľadov, konštrukcií a stavebných prvkov.

Zdroj: Primalex
Aplikacia lazury 5 primalex inzercia Zdroj: Primalex

Samotná aplikácie je už potom malina
Ak ste si ochranný náter už vybrali, je čas začať oživiť vaše drevo. O tom, že ide o skutočne jednoduchý proces, ktorý má zopár základných pravidiel, sa môžete presvedčiť v našom krátkom videu.

chyba