Mesto ako miesto pre vašu záhradu

Bývať v meste neznamená vzdať sa záhradkárčenia. Stačí efektívne využiť dostupný priestor a vytvoriť si vlastnú oázu pokoja v mestskej džungli.

15.05.2017 08:00
Gardena inzercia
Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o

Záhradkárčenie 21. storočia

Mestské záhradkárčenie už nie sú len balkóny a okenné parapety. Zelenať sa môžu aj strechy domov, steny dvorov či rohy ulíc. Čím ďalej obľúbenejšie sú spoločné dvory a vznikajúce komunitné záhrady, kde susedia spoločne pestujú vlastnú zeleninu, bylinky a kvety. Záhradkárčenie je spoločenskou aktivitou, radosťou a hlavne vítaným oddychom po dni strávenom pri počítači.

Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o
Gardena inzercia Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o

Malá idylka

Aj malý priestor môžete premeniť v prehľadnú záhradu. Na balkónoch môžete využiť klasické kvetináče, zavesiť nádoby na steny či ich spustiť zo stropu. V drevených debnách vyplnených fóliou vytvorte záhony so zeleninou alebo vysaďte kríkový egreš a ríbezle. Malá záhrada sa dá ľahko vytvoriť aj zo starej drevenej palety alebo rôzne vyrezanej nádoby, originálne naviazanej PET fľaše či prírodnej bambusovej rúry. Pokiaľ priestor naozaj chýba, minizáhradka môže vzniknúť aj z veľkého kvetináča.

Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o
Gardena inzercia Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o

V praktickom balkónovom boxe GARDENA nájdete v ňom 4 najdôležitejšie typy náradia – kvetinovú lopatku a hrabličky, záhradné nožnice a malý zmeták. Ponúka dostatok miesta pre uskladňovanie ďalších vecí, napr. rukavíc alebo viazacieho drôtu a boduje tak mnohostranným využitím. Vrch obalu sa dokonca môže použiť aj ako lopatka.

Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o
Gardena inzercia Zdroj: Husqvarna Slovensko, s.r.o

Či už sa záhrada rozprestiera na hektárovom pozemku, alebo je na balkóne či terase v malých kvetináčoch, potrebuje rovnako často pravidelnú zálievku. Kvapková závlaha Gardena Micro-Drip-System úsporne zabezpečí zavlažovanie pre sedem črepníkov a tri dlhé hrantíky. Už nikdy nebudete musieť prosiť susedov, aby k vám prišli poliať kvety. Viac o náradí a závlahe pre mestské záhradkárčenie na www.gardena.com

chyba