Dom plný denného svetla

Mladý pár mal jasnú predstavu o spoločnom bývaní. Túžili po modernom dome s jednoduchými líniami a kvalitnými stavebnými materiálmi. Vybudovali si domov plný denného svetla, ktorý je aj v zamračených dňoch nabitý pozitívnou atmosférou.

21.09.2015 08:00
inzercia velux

Mladí manželia túžili po vlastnom bývaní. Tento sen si začali plniť pred niekoľkými rokmi v obci na sever od Prešova. Na začiatku mali pozemok a jasnú predstavu o svojom novom domove. Mal byť jednoduchý, plný denného svetla, ktoré vytvára príjemný priestor pre život.

O prístup denného svetla do interiéru sa...
inzercia velux O prístup denného svetla do interiéru sa starajú veľkoformátové a strešné okná i svetlovody.

Vynikajúca energetická bilancia
Majitelia domu kládli dôraz na kvalitné stavebné materiály a prvky, ktoré budú pevne zabudované, aby dosiahli maximálnu životnosť a lepšiu energetickú bilanciu. Dobre investované peniaze im potvrdili aj náklady na vykurovanie v zime, ktoré za jednu vykurovaciu sezónu predstavovali 700 eur.

Investícia do kvalitných stavebných materiálov...
inzercia velux Investícia do kvalitných stavebných materiálov sa majiteľom vyplatila.

Dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu
Strešné okná v podkroví boli automatickou voľbou. Dve okná zabezpečujú prísun denného svetla v pracovni, a ďalšie dve odvetrávajú nahromadený vlhký vzduch v kúpeľni. Tu sa nachádzajú bezúdržbové biele okná s polyuretánovou ochrannou vrstvou a dreveným jadrom, ktoré sú vhodné aj do priestorov s väčšou vlhkosťou. Ak je denného sveta počas dňa príliš veľa, domáci zatiahnu rolety. V lete chránia interiér pred prehrievaním vonkajšie markízy.

Strešné okná VELUX presvetľujú podkrovie a tiež...
velux inzercia Strešné okná VELUX presvetľujú podkrovie a tiež pomáhajú s odvetraním nahromadeného vzduchu.

Denné svetlo prúdi aj do chodby bez okien
Majitelia domu sa snažili o maximálne presvetlený interiér. Preto uvažovali aj o ďalších možnostiach, nielen o fasádnych a strešných oknách, ktoré sú tradičnými prvkami do rodinného domu. Do chodby na prvom poschodí nebolo možné umiestniť okná do strechy, rozhodli sa preto pre svetlovody. „Možnosť presvetlenia chodby denným svetlom sa mi veľmi zapáčila. Aj keď je zamračené, máme tu dostatok denného svetla a netreba svietiť. Počas jasnej noci za mesačného svitu tiež netreba na chodbe zasvietiť,“ pochvaľuje si pán domu. Dva svetlovody sa striedajú so svietidlami s rovnakým dizajnom. Svetlovody sú nakombinované s dvoma svietidlami rovnakého vzhľadu, pričom LED žiarovky sú zabudované aj v svetlovodoch. Vďaka tomu možno v noci chodbový priestor v prípade potreby dostatočne osvetliť.

Aby majitelia mali dostatok denného svetla aj v...
raslavice svetlovody velux inzercia Aby majitelia mali dostatok denného svetla aj v noci, skombinovali so svetlovodmi aj svietidlá rovnakého vzhľadu.

Inovovaný svetlovod
Svetlovody VELUX predstavujú jednoduchý spôsob, ako presvetliť priestory uprostred dispozície, ktoré boli doteraz o denné svetlo ukrátené – napríklad kúpeľne, chodby, šatníky, či predsiene. Novinkou na trhu je Nová Generácia svetlovodov VELUX. Vďaka dizajnu EdgeGlow – obrube stropného difúzora, ktorá je vyrobená z číreho skla – je miestnosť obohatená o unikátny rozptyl denného svetla. Svetlovod je výnimočný aj vďaka svojej montáži; je jednoduchšia vďaka novému flexibilnému uzamykaciemu systému. Možno ho inštalovať kdekoľvek v dome, v maximálnej vzdialenosti až 6 metrov od strechy. Výhodou je aj možnosť inštalácie z vonkajšej strany strechy – čo ocenia užívatelia so zhoršeným prístupom do podkrovia.

Inovovaný svetlovod VELUX teraz do interiéru...
inzercia velux Inovovaný svetlovod VELUX teraz do interiéru prináša ešte viac denného svetla ako predtým.
chyba