Akumulátorové výrobky Husqvarna

Elektromotory vyvinuté spoločnosťou Husqvarna sú unikátnosťou kombináciou životnosti a výkonu. Ich výhodou je prakticky bezúdržbovosť. Na rozdiel od spaľovacích motorov si nemusíte robiť starosti s namiešavaním paliva, čistením sviečky, či výmenou filtrov. Stačí len naštartovať pomocou tlačidla a môžete pracovať. Motory sú často výkonnejšie ako benzínové motory v porovnateľnej výkonnostnej triede. A to nevravíme o šetrnosti k životnému prostrediu a možnosti pracovať v interiéri vďaka absencii výfukových plynov.

13.04.2015 10:01
husquarna titulka inzercia

Kvalitné akumulátory sú srdcom akumulátorových výrobkov. Spotrebiteľom umožnia efektívnu prácu s čo najdlhšiu prevádzku stroja bez nutnosti vynútených prestávok. Lítium – iónové akumulátory poskytujú maximálny výkon až do úplného vybitia s vysokou kapacitou, nízkou hmotnosťou, kompaktnými rozmermi a skvelou životnosťou. Úroveň ich nabitia signalizuje LED displej a akumulátory nemajú žiaden pamäťový efekt. Doba nabíjania sa prakticky rovná dobe, ktorú akumulátor vydrží pracovať, takže s dvoma akumulátormi vydržíte pracovať takmer bez prestávky. Prispieva k tomu aj chladiaci systém, ktorým sú akumulátory Husqvarna vybavené. Obrovským benefitom je zabudovaný riadiaci systém chrániaci články pred prebíjaním a prílišným vybíjaním a príliš vysokou teplotou.

husquarna 2 inzercia

Čísla hovoria za všetko

Aby ste sa presvedčili o výkone týchto strojov, musíte si ich odskúšať. Sú tu ale aj nepriestrelné argumenty pre akumulátorové výrobky – čísla. Pri benzínových strojoch vás jedna nádržka stojí v priemere 1,4 Eur. Za 1000 nádrží teda zaplatíte 1400 Eur. Teraz si to porovnajme s akumulátorom s kapacitou 4,2 Ah, za ktorý síce zaplatíte 225 Eur, no náklady na jedno nabitie predstavujú približne 0,25 Eur, čo znamená viac než 80%-nú úsporu. Pri počte tisíc nabití budú vaše náklady okolo 250 Eur. Súčet investičných a prevádzkových nákladov na akumulátor je 475 Eur, čo je asi tretina z nákladov na benzínový stroj. Akumulátorové stroje teda rozhodne budúcnosť majú. A to ako z ekonomického, tak aj z ekologického hľadiska.

husquarna 3 inzercia
Akumulátorové píly Husqvarna

Zvlášť u hobby používateľov záhradných strojov sa do popredia dostáva trend akumulátorových píl. Je to pochopiteľné, keďže s nimi pracujú v obytných oblastiach, kde susedov hluk spaľovacích motorov príliš neteší. Neuveriteľnej obľube sa akumulátorové píly tešia aj medzi rezbármi a tesármi, ktorí pre jemný charakter práce potrebujú ľahké ale výkonné stroje s minimom vibrácií. Navyše často pracujú v interiéroch, čo je s benzínovou pílou kvôli výfukovým plynom a hluku neprípustné.

husquarna 4 inzercia

Akumulátorový plotostrih Husqvarna

Zaujímavou kategóriou sú aj akumulátorové plotostrihy. Výkonnostne sa benzínovým s prehľadom vyrovnajú, pričom motor je dokonca o 10% účinnejší a má dvojnásobnú životnosť. Keďže sú ľahké a starostlivo vyvážené, majú navrch aj v ergonómii a ovládateľnosti.

husquarna 5 inzercia

Akumulátorový vyžínač Husqvarna

Vyžínač sa vám zíde na miestach, kam sa s kosačkou nedostanete. Benzínové stroje sú hlučné a pomerne ťažké, čo susedov vyrušuje a vás vyčerpáva. Výhodou akumulátorových vyžínačov je tichá prevádzka a nízka hmotnosť, takže stroj je dobre vyvážený a ľahký. Keďže sa pri prácu bude nachádzať v blízkosti tela, oceníte absenciu výfukových plynov, vibrácií, hluku a tepla vytváraného spaľovacími motormi. Elektromotor je navyše umiestnený priamo v hlavici, na ktorej je pripevnené lanko. Vďaka tomu nedochádza ku strate výkonu pri prenose z motora do hlavice.

odkaz
husquarna 6 inzercia

Viac na www.husqvarna.sk.

chyba