Bývajte zdravšie – zbavte sa nebezpečných látok v ovzduší

Hovorí sa, že zdravie je to najcennejšie, čo máme. Čo však pre svoje zdravie reálne robíme? Kupujeme zdravé potraviny, pestujeme zdravé športy, jeme zdravo, žijeme zdravo. Otázkou však zostáva: Bývame zdravo?

19.06.2014 08:00
rigips inzercia

Žiaľ, odpoveď znie – NIE. Svet okolo nás a aj naše domovy sú plné škodlivín, ktoré majú negatívny vplyv na naše zdravie a zdravie našich najbližších. V podobe rôznych prchavých látok pôsobia často skryte a ich negatívny vplyv sa nemusí prejaviť hneď. Typickým príkladom je veľmi nebezpečný formaldehyd.

Hlavným zdrojom tejto zdravie ohrozujúcej látky v bytoch je často jeho vybavenie – nábytok z drevotriesky, preglejky, lepenky, ale i podlahoviny, farby, laky, koberce a tapety. Nájdeme ho aj v čistiacich prostriedkoch, kozmetike, v látkach. Následky dlhodobého vystavovania ľudského organizmu formaldehydom sú pritom alarmujúce – od podráždenia očí, slizníc cez bolesti hlavy až po zhoršenie prejavov astmy, genetické poškodenia, mutácie či dokonca vznik karcinómov. Nie sú to dostatočné dôvody na to, aby sme k výberu vecí a materiálov, ktoré nás obklopujú, začali pristupovať zodpovednejšie?

Dočasné riešenia proti prchavým látkam
Keďže v interiéri trávime až 85 % času, prichádzame s formaldehydom do kontaktu takmer neustále. Ako sa teda chrániť? K čisteniu vzduchu môžu prispieť rastliny, niektoré dokážu pohltiť aj formaldehydové výpary. Vhodné sú najmä fikus, brečtan a dracéna. Odborníci odporúčajú časté vetranie, no je to len krátkodobé riešenie, pretože formaldehyd sa z nábytku vylučuje postupne až niekoľko rokov. A to je dôvod, prečo Rigips prináša na slovenský trh zdravé sadrokartónové dosky s technológiou Activ’Air®, ktorá odstraňujú formaldehyd a iné škodlivé látky z ovzdušia až dlhých 50 rokov.

Definitívne riešenie: zdravá doska Activ’Air®
Konečne je tu dlhodobé riešenie čistenia vnútorného ovzdušia. Postavte si priečky so zdravými sadrokartónovými doskami a vaše steny sa postarajú o lepšiu kvalitu vzduchu vo vašej domácnosti.

Activ’Air® pôsobí v 3 krokoch:

  1. Pohltí nebezpečné látky, ako napríklad formaldehyd.
  2. Rozloží ich na neškodné látky.
  3. Zabráni spätnému vylučovaniu látok do prostredia.

Activ’Air® ako výsledok dlhoročného výskumu
Účinnosť procesu Activ’Air® bola preukázaná nezávislými laboratóriami Eurofins, ktoré potvrdili, že Activ’Air® trvalo odstraňuje tri štvrtiny škodlivých látok v ovzduší, nestráca účinnosť ani po úprave povrchu maľovaním alebo tapetovaním bežnými materiálmi, nevylučuje spätne škodlivé látky a čistí ovzdušie v interiéri až 50 rokov.

Ak aj vy chcete bývať zdravšie, informujte sa o zdravej sadrokartónovej doske Activ’Air® v každých dobrých stavebninách. Pre bližšie informácie o dostupnosti produktu kontaktujte obchodno-technických poradcov Rigips, ktorých nájdete na www.zdravadoska.sk v sekcii Kontakty.

chyba