Vyberajte strešné okná rozumom aj srdcom

Väčšina z nás túži bývať ekologicky. Túžbu po zdravom domove, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, mení na skutočnosť Nová Generácia strešných okien VELUX.

11.06.2014 08:00
velux inzercia Foto:

Dnes je nevyhnutné uvažovať ekologicky. Prináša nám to pocit radosti z toho, že to čo robíme, má zmysel. Žiť ekologicky sa vyplatí aj z ekonomického hľadiska. Nižšia spotreba energie nám zaistí menšie výdavky na bývanie. Prinášame vám 5 dôvodov, prečo výber strešných okien VELUX je správna voľba pre vytvorenie zdravého a ekologického domova pod strechou. Rozhodnite sa rozumom aj srdcom.

Viac denného svetla
Vedeli ste, že strešné okná poskytujú dvakrát viac denného svetla ako fasádne okná? Inštalácia nových strešných okien VELUX môže naozaj niečo zmeniť. Okno v streche prepustí viac prirodzeného denného svetla, za ktoré neplatíte. Bezplatné denné svetlo vám nielen zníži účet za elektrinu, ale spolu s lepším prirodzeným vetraním významne skvalitní vnútornú klímu.

Foto: Velux
velux inzercia

Viac priestoru
Dokonca aj najmenšie strešné okno VELUX rozjasní tmavú miestnosť. Vytvorí nový pocit priestoru pod strechou a úplne mení vzhľad a dojem z miestnosti. Nové strešné okno vám umožní nepoznané. Z tmavej miestnosti môže vzniknúť ďalšia detská izba alebo fantastické miesto na relax.

Viac čerstvého vzduchu
Veľa ľudí si neuvedomuje, ako úzko súvisí vnútorná klíma v dome s ich zdravím a pohodou. Zlé vnútorné prostredie znižuje schopnosť učiť sa, sústrediť sa na prácu, vyvoláva alergie a astmu. Vnútorné prostredie môžete výrazne zlepšiť optimalizáciou prirodzeného vetrania. Medzi najefektívnejšie a ekologické riešenia patrí vetranie cez strešného okná s využitím komínového efektu.

Foto: Velux
velux inzercia

Menej spotrebovanej energie
Výmena starého strešného okna za kvalitné okno VELUX zníži vaše náklady na vykurovanie a ochladzovanie domu. V skutočnosti môžete zvýšiť izbovú teplotu počas zimy až o 2 °C a znížiť ju počas leta až do 5 °C. Len tým, že nahradíte staré za nové strešné okno VELUX. Ešte lepšiu energetickú bilanciu získate pridaním rolety a žalúzie. V lete zabránite prehrievaniu podkrovia a v zime znížite tepelné straty.

Menej emisií CO2
Investovaním do vysoko kvalitných strešných okien VELUX nielen zlepšíte kvalitu vnútorného prostredia a znížite výdavky na energie. Zároveň pomáhate životnému prostrediu znižovať objem emisií CO2. Dopady na životné prostredie počas životného cyklu strešného okna VELUX je viac než vyvážený prínosmi z hľadiska emisií CO2. A to bezplatnou slnečnou energiou získanou cez strešné okno.

Viac sa dozviete na www.velux.sk.

chyba