Flotila elektrických dodávok Ford E-Transit pre SPS

Kuriéri spoločnosti Slovak Parcel Service budú po polročnom testovaní využívať nové, plne elektrické dodávky Ford E-Transit.

18.05.2023 00:00
SPS, pr, nepouzivat Foto:

Elektrifikácia v doprave je podstatná a prispieva k ochrane životného prostredia. Toto si uvedomujú i spoločnosti Summit Motors Slovakia – zástupca značky Ford na Slovensku a najväčšia kuriérska spoločnosť Slovak Parcel Service (SPS), ktoré nadviazali dôležitú spoluprácu. Kuriéri spoločnosti SPS budú využívať nové, plne elektrické dodávky Ford E-Transit, ktoré prispejú nielen k efektivite doručovania, ale aj k ochrane životného prostredia.

„Myslíme si, že práve elektrické dodávky Ford E-Transit vhodne doplnia náš neustále modernizovaný vozový park a budú spoľahlivými spoločníkmi pre našich kuriérov. Budeme môcť doručovať rýchlo, ale hlavne ekologicky,“ hovorí Ján Ťurek, konateľ SPS.

Úspešný začiatok spolupráce s kuriérskou spoločnosťou SPS hodnotí aj výkonný riaditeľ Summit Motors Slovakia, Yuki Ura: „Sme veľmi radi, že sme nadviazali spoluprácu práve so Slovak Parcel Service. Veríme, že elektrické úžitkové vozidlá Ford E-Transit, ktoré aktuálne patria medzi najvýkonnejšie dodávky na trhu, podporia produktivitu kuriérov a pomôžu znížiť celkové náklady spoločnosti SPS.“

Foto: Summit Motors Slovakia
SPS, pr, nepouzivat

Kapacita, výkonnosť a ochrana životného prostredia v jednom

„Prvé testovacie jazdy elektrickej dodávky Ford E-Transit prebehli už v októbri 2022. Po pol roku úspešných testov bolo spoločnosti SPS zatiaľ odovzdaných 14 dodávok Ford E-Transit. Naša spolupráca bude aj naďalej pokračovať,“ upresňuje Jozef Jankech, manažér fleetového predaja Summit Motors Slovakia.

Úžitkové vozidlá Ford E-Transit boli navrhnuté tak, aby firmám umožnili prosperovať v oblasti ochrany životného prostredia, výkonnosti i nákladovej kapacity. Elektrické dodávky sú napájané 400 V batériou s využiteľnou kapacitou 68 kWh. Akumulátor poskytuje na jedno nabitie dojazd až 350 km, čo je podľa WLTP zhruba trojnásobok vzdialenosti, ktorú denne najazdí vodič priemernej flotily v Európskej únii. O pohon sa stará elektromotor s výkonom 198 kW. V porovnaní s konkurenciou ide o najvýkonnejší elektromotor v Európe.

Foto: Summit Motors Slovakia
SPS, pr, nepouzivat

Budúcnosť značky Ford je v elektrifikácii

Značka Ford plánuje do roku 2026 vyrábať autá len s elektrickým a plug-in hybridným pohonom. Do roku 2035 chce využívať obnoviteľnú elektrickú energiu z miestnych zdrojov, s čím súvisí aj výroba plne elektrických vozidiel v Európe.

Summit Motors Slovakia sa ako oficiálny zástupca značky Ford na Slovensku pripája k týmto cieľom a realizuje aktivity aj na regionálnej úrovni. Jednou z nich je možnosť recyklácie vozidiel, ako aj ich ekologická likvidácia a ďalšie využitie.

chyba