Super víkend plný pretekov na SLOVAKIA RINGU!

Skutočne výnimočný víkend zažijú fanúšikovia motoristického športu 9. až 11. júna na okruhu SLOVAKIA RING. Majstrovstvá Európy preteky ťahačov na okruhu FIA ETRC, šampionát cestovných vozidiel TCR Eastern Europe, ale aj historické formuly v akcii, ktorá potrvá od rána do večera.

03.05.2023 00:00
slovakia ring, pr, nepouzivat Foto:

OMV MaxxMotion super víkend bude patriť k najvýznamnejším podujatiam na okruhu SLOVAKIA RING tento rok. Piaty návrat monumentálnych a absurdne ostrých pretekárskych ťahačov na náš okruh nenechá nikoho chladným. Vyše päťtonové stroje ponúknu opäť štvoro napínavých pretekov v štýle nárazník o nárazník. Uplynulú sezónu dominoval Maďar Norbert Kiss na vozidle zn. MAN. Osemdielna sezóna štartuje 21. mája v talianskom Misane, SLOVAKIA RING je po nedávnom zrušení pretekov na Hungaroringu na rade ako druhý.

Našu rýchlostnú dráhu nebudú okupovať iba veľké ťahače. Súčasťou víkendu je tiež seriál TCR Eastern Europe. Pretekárske cestovné vozidlá špecifikácie TCR sú azda najrozšírenejšou a najobľúbenejšou kategóriou kapotovaných vozidiel. Bohaté štartové pole východoeurópskej odnože má čo povedať aj slovenským fanúšikom. Napokon, hneď prvé preteky sezóny vyhral a šampionát vedie náš Maťo Homola, ktorého uvidíme samozrejme aj u nás.

Do tretice nebudú chýbať ani nádherné a hlučné staré monoposty F1, GP2 či IndyCar. Ak chcete zažiť ozajstný rev vysokootáčkových motorov V10 a V8, nesmiete si nechať ujsť toto exhibičné divadlo seriálu MaxxFormula.

Akcia na trati však neutíchne ani pomedzi to: vždy napínavé a divácky zábavné pohárové seriály uvidíme v podobe Suzuki Swift Cup. K monopostom sa pridá tiež seriál monopostov F4 v rámci populárneho ESET Cupu.

Tým však zábava nekončí, prichystané sú rôzne atrakcie pre rodiny s deťmi, zvierací Malkia Park, motokáry, zraz veteránov, tunerov a truckerov, ale aj kaskadérska šou, autogramiáda (aj s Maťom Homolom) či jazdy vo vojenskom a terénnom areáli.

OMV MaxxMotion super víkend už 9.-11. júna na SLOVAKIA RINGU.

slovakia ring, pr, nepouzivat

Viac informácií nájdete na web stránke okruhu.

chyba