Škoda Auto Slovensko oslavuje 30 rokov. Pripomína si najpredávanejšie modely a prináša jubilejnú ponuku

Sú značky, ktoré keď vyslovíme, každý vie, o čo ide. Či už známe módne domy, lahodné vína alebo ikonické automobilové značky. Jednou z nich je Škoda. Známa automobilka je na Slovensku v novodobej ére 30 rokov a rozhodla sa to aj poriadne osláviť. Fanúšikovia škodoviek sa majú tento rok na čo tešiť.

25.04.2023 08:38
skoda, pr nepouzivat Foto:

„Tridsať rokov je skutočne dlhé obdobie a slovenské zastúpenie Škoda Auto Slovensko prešlo za ten čas obrovskými zmenami. Napriek tomu sme po celý čas cieľavedome budovali pozíciu lídra automobilového trhu a etablovali kľúčové kompetencie značky, ktoré dali značke nezameniteľný charakter. Vynikajúci pomer ceny a hodnoty, vysoká spoľahlivosť, autentický dizajn, premyslené (Simply Clever) riešenia či najlepšia ponuka variabilného priestoru vo svojej triede. A to všetko s najširšou sieťou autorizovaných showroomov a servisov s prozákazníckou orientáciou na Slovensku,“ zhodnotil Ing. Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko a dodal: “Keď sa obzrieme a vidíme všetky tie míľniky, ktoré sme dosiahli, dá sa povedať, že sme so značkou Škoda motorizovali Slovensko. Modely ako Felicia, Fabia, Octavia, ale aj Superb, Yeti, Karoq, Kodiaq či Kamiq patria z dlhodobého hľadiska medzi najobľúbenejšie modely z nášho portfólia.“

skoda, pr nepouzivat

Škodovky za ostatných 30 rokov naozaj zaplavili Slovensko. Spoločnosť dodala za toto obdobie zákazníkom celkovo až 626 059 automo­bilov. To znamená, že v priemere každý šiesty Slovák vlastnil, alebo vlastní niektorý z modelov Škoda. Spoločnosť Škoda Auto Slovensko vznikla práve v apríli roku 1993 a od začiatku láme rekordy v predaji. Už v roku 1996 si automobilka pripísala prvý míľnik – 50 tisíc dodaných vozidiel. Iba ďalšie dva roky (1998) trvalo, aby slovenským motoristom dodala raz toľko vozidiel – 100 tisíc. Za ďalšie štyri roky (2002) tento počet znásobila na 250 000 dodaných vozidiel a v roku 2018 toto číslo zdvojnásobila. Rovný pol milión dodaných vozidiel si tak slovenské zastúpenie značky pripísalo pri oslavách svojho 25. výročia.

Viete, ktoré auto z ich „stajne“ je najpredávanejšie? Ak si myslíte, že Fabia, máte pravdu. Obľúbený hatchback Fabia tvorí tretinu celkových dodávok. Slováci si tak od jej predstavenia zakúpili až 212 172 kusov. V tesnom závese je Octavia so 151 907 dodanými kusmi naprieč generáciami. Tretie miesto obsadil niekdajší rekordér – svojho času absolútna jednotka v predajoch – model Felicia, za ktorého volant si sadlo 126 945 majiteľov. Prvú päťku uzatvára limuzína Superb (20 231 ks) a dnes už legendárny model Favorit (13 807 ks). O tom, že SUV a priestranné modely sú vyhľadávané zákazníkmi svedčí aj zvyšok TOP 10-ky, ktorú ďalej tvorí Karoq (11 004 ks), Yeti (10 840 ks), a Kodiaq (9 147 ks). Darilo sa tiež kombi verzii Favoritu – Forman, ktorého sa predalo 9048 kusov a top desiatku uzatvára aktuálny populárny model Scala s počtom 8 570 kusov.

skoda, pr nepouzivat

Oslavujte s výhodnými modelmi

Ako správny oslávenec, aj Škoda Auto Slovensko si pripravila pre svojich fanúšikov prekvapenie. Automobilka ponúka cenovo výhodné modely 30 edition s nadštandardnou základnou výbavou a hodnotnými benefitmi, ako napr. servisný balík Basic na 5 rokov, resp. 75 000 km a finančný bonus až do výšky 1 200 eur. Tieto modely tak nie sú len ozdobené špeciálnou plaketkou, ale sú tak akýmsi poďakovaním pre zákazníkov, ktorí so značkou Škoda ostávajú dlhé roky. „Pri príležitosti našich osláv sme chceli priniesť aj niečo zaujímavé pre zákazníkov, a tak sa zrodila 30 edition, ktorá prináša množstvo benefitov pre modely Fabia, Scala, Kamiq či Karoq. Vďaka nej získajú zákazníci, ktorí sú verní značke Škoda bohatšiu výbavu, cenové zvýhodnenie, ale najmä päť rokov pohody so servisným balíkom Basic zdarma,“ vysvetlil Jaroslav Hercog.

Automobilka síce oslavuje a sumarizuje ostatných 30 úspešných rokov, no do budúcnosti má veľké plány. Pred tridsiatimi rokmi začínala s jedným modelom (Felicia), dnes zákazníkom ponúka Škoda Auto Slovensko celkovo osem modelov v 35 rôznych prevedeniach. Čoskoro k nim pribudnú aj ďalšie novinky, ktoré značka chystá v rámci svojej expanzie v oblasti elektromobility, ktorý započala už modelom Citigo iV a neskôr prvým plne elektrickým SUV Enyaq iV. Dnes sa značka ďalej sústredí na jej rozvoj, ako aj zatraktívnenie. Do roku 2030 pritom automobilka sľúbila predstaviť ďalšie tri elektromobily, všetky menšie ako súčasný Enyaq iV.

Už čoskoro tak pre fanúšikov značky čakajú ďalšie novinky, o ktorých bude možné zistiť viac informácií na www.skoda-auto.sk alebo v sieti autorizovaných predajcov značky Škoda.

chyba