Nový Lexus RC F Takumi Edition je remeslne spracovaný japonskými majstrami

Lexus predstavuje nové RC F Takumi Edition, model špeciálne zostavený remeselnými majstrami Lexus Takumi, špeciálne vyškolenými technikmi, ktorí sú zárukou kvality montáže a finálnej úpravy. Každé vozidlo bude mať na dverách vodiča číslovanú identifikačnú plaketku limitovanej edície, kde bude aj špecifický kryt motora s logom majstra Takumi.

21.02.2023 00:00
lexus, pr nepouzivat

Cena pre slovenský trh bude 119 900 Eur. Príjazd spomínaných vozidiel pre Slovensko je naplánovaný už začiatkom leta 2023.

Špeciálna Takumi Edition je určená iba pre európsky trh a dodáva prémiovému športovému kupé exkluzivitu a precízne technické spracovanie. Pre európskych zákazníkov (a teda celosvetovo) vznikne iba obmedzený počet 15 exemplárov. Týchto 15 kusov RC F Takumi Edition bude jazdiť iba v 3 krajinách Európy – v Českej republike, Veľkej Británii a na Slovensku.

lexus, pr nepouzivat

Takumi Edition je postavená na modeli RC F Track Edition, ktorý spája zlepšenú aerodynamiku, nižšiu hmotnosť a upravený podvozok. Pod kapotou bude tĺcť plod toho najlepšieho konštrukčného umenia: nepreplňovaný vidlicový osemvalec 5,0 litra s výkonom 341 kW/464 k a dokonalým chodom, do ktorého sa tiež premietli postupy Takumi.

Pôžitok za volantom bude znásobený pocitom hladkého nástupu otáčok a zdokonaleným zvukom, na ktorom sa podpísalo starostlivé vyváženie hmotnosti piestov a ojníc v kombinácii s rozprašovaním paliva systému vstrekovania.

lexus, pr nepouzivat

Dôraz na detail

Neuveriteľný dôraz na detail a nekompromisné úsilie o dokonalosť dokladuje aj ručné vymedzenie záberu ozubených kolies s presnosťou na 0,01 mm, opäť z rúk majstrov Takumi: precízne nastavenie v rámci exkluzívneho samosvorného diferenciálu Torsen prispieva k ešte vyššiemu pôžitku z jazdy.

Raritný charakter a sofistikovanosť RC F Takumi Edition navonok hlási markantný odtieň karosérie. Sivý odtieň Titanium Carbide kombinuje tvrdosť titánu s neutrálnou stredne jasnou sivou a tlmeným tónom, pričom decentne odkazuje na pokrvnú príbuznosť s pretekárskymi vozidlami a necháva vyniknúť pútavý vzhľad tohto vyhotovenia.

Na vyskúšanie verzie RC F Takumi Edition, ktorá spája špičkové remeselné spracovanie s opojnými jazdnými schopnosťami športového vozidla, nebudú musieť európski zákazníci čakať dlho. Výroba a montáž Takumi prebieha od januára a prvé dodávky sú naplánované začiatok leta 2023.

lexus, pr nepouzivat
chyba