Najlepšia výbava automobilu do nepriaznivého počasia a terénu, ktorú musíte mať

Patrí automobil k neoddeliteľnej súčasti vášho života? V tom prípade je nutné dbať na jeho kvalitnú výbavu, ktorá vám zaistí na náročných cestách vysoký komfort a čo najvyššiu bezpečnosť. Napriek tomu, že vás do určitej miery v prípade vzniku škodovej udalosti dobre chráni a kryje povinné zmluvné poistenie vozidla, je vhodné byť pred nevyspytateľnými podmienkami na vozovke chránený aj ďalšími dobrými a overenými doplnkami.

09.02.2023 00:00
auto, pr Foto:

Aká výbava sa postará o vaše príjemné cesty v náročnom teréne, si povieme nižšie, aby sme vám prepravu na štyroch kolesách čo najviac uľahčili a spríjemnili.

Riadiaca jednotka motora v bezchybnom stave

Riadiaca jednotka motora (ECU) je životne dôležitá súčasť, ktorá ovplyvňuje takmer každú funkciu motora. Keď zlyhá, vaše moderné vozidlo zostane v garáži, pretože sú ohrozené všetky jazdné vlastnosti vozidla.

Foto: SHUTTERSTOCK
diagnostika auta, pr

Riadiaca jednotka motora je hlavným počítačom pre mnohé časti auta. Zhromažďuje informácie z rôznych senzorov vo vašom vozidle a používa tieto informácie na riadenie dôležitých funkcií, ako je spaľovanie a časovanie paliva. Zabezpečuje, že vaše vozidlo beží hladko a počas jazdy spĺňa vaše nároky a štandardy.

Naopak, keď vám začne zlyhávať, môžete očakávať, že sa prejavia viaceré príznaky zhoršenia jazdy. Vynechanie alebo zhasínanie motora, znížená palivová účinnosť, strata výkonu a ťažšia akcelerácia.

Venujte preto zvýšenú pozornosť akýmkoľvek neočakávaným zmenám vo vašom zážitku z jazdy, pretože tento problém musíte vyriešiť čo najskôr, aby ste predišli rozsiahlemu poškodeniu motora. Ideálne v tomto smere tiež je, ak sa v prípade poruchy s opravou dôležitej riadiacej jednotky motora obrátite na profesionálov!

Foto: SHUTTERSTOCK
auto, pr

Špeciálne deflektory Heko

O deflektoroch toho viacerí majitelia vozidiel moc nevedia, pretože pri väčšine modelov áut nie sú základnou výbavou silného stroja. Avšak, práve deflektory patria k doplnkom, ktoré sa na vozidlo jednoducho inštalujú, používajú a prinášajú obrovský komfort pri jazde.

V prípade dverových deflektorov si užijete napríklad viac čerstvého vzduchu, pretože tvoria akúsi clonu, ktorá pri otvorenom okne chráni interiér pred dažďom, vetrom, prachom a inými prípadnými vonkajšími vplyvmi. Pri otvorenom okne vám tak nefúka do tváre silný vietor, nepadá mokrý dážď a prach, čím ste vy aj váš interiér vozidla chránení.

Odolný deflektor Heko a iné typy si môžete vybrať na akýkoľvek model vozidla a spríjemniť si tak cestu, ktorá môže byť aj v nepriaznivom počasí bezstarostná. Bonusom je špeciálny tvar deflektorov, ktoré dodávajú autu športovejší vzhľad a moderný štýl.

Odolné stavebné pneumatiky

Vozidlo nemusí primárne slúžiť iba na osobnú prepravu, ale transport ťažkého nákladu. Na rýchle premiestňovanie väčších objemov materiálov alebo iných typov nákladov je však nutné vybaviť vaše vozidlo odolnejšími pneumatikami, ktoré si poradia nielen s veľkou hmotnosťou nákladu, ale aj vyšším tlakom na vozidlo.

Foto: SHUTTERSTOCK
pneumatika, pr

Na tento účel sú vhodné špeciálne odolné pneumatiky 12–16,5, ktoré majú o 30 % vyšší dezén, životnosť, špeciálnu pätku Impact Guard a ochrannú vrstvu medzi blokmi dezénu Void Guard.

Pokiaľ teda hľadáte pre svoje vozidlo jednoduché vylepšenie s obrovským efektom, stavebné pneumatiky, deflektory a plne funkčná riadiaca jednotka motora by mohli byť riešenie.

chyba