Toyota C-HR Prologue - pútavá a odvážna

Pútavá Toyota Prius piatej generácie píše ďalšiu kapitolu v priekopníckom príbehu technických inovácií a dynamického dizajnu, pričom zachováva svoju hrdú tradíciu spochybňovania konvencií.

13.12.2022 00:00
toyota, pr nepouzivat

Parížsky autosalón v októbri 2014 bol prvým signálom, že Toyota sa pripravuje uviesť úplne nový typ vozidla v rámci segmentu C. Práve tam svet objavil „koncept Toyota C-HR“. Len o niečo viac ako dva roky neskôr sa táto myšlienka stala skutočnosťou. S modelom C-HR predstavila Toyota auto, ktoré nerobí kompromisy a nemá problém vyniknúť spoločne so svojím majiteľom.

V roku 2022 prichádzajú s novou výzvou: ako posunúť Toyotu C-HR na ešte vyššiu úroveň? Ako ohromiť a potešiť tých, ktorí už poznajú a milujú Toyotu C-HR, jej drzosť, provokáciu a zábavu?

Prinášame vám novú Toyotu C-HR ako ukážku toho, že Toyota to všetko dokáže a ešte omnoho viac.

Príbeh európskeho rozvoja

Súčasná Toyota C-HR sa zrodila v ED², európskom vývojovom centre dizajnu spoločnosti Toyota na juhu Francúzska. Práve v tomto centre by mala ožiť aj nová Toyota C-HR prologue. Výzva pre ED² bola jasná, aj keď ambiciózna: prekonať to, čo už dosiahli.

To čo sľúbili, aj dodržali

„Našou úlohou bolo poriadne zabrať, ísť ďalej, ako sme kedy išli. Nevieme sa dočkať odovzdania našej novej Toyoty C-HR.“ Lance Scott, vedúci dizajnu/spolu­riaditeľ Európske vývojové centrum dizajnu Toyota (ED2)

toyota, pr nepouzivat

Budúcnosť prichádza s niečím veľkým

Toyota C-HR prologue je prvou – ale veľmi reálnou – víziou automobilu, za ktorým sa čoskoro budú otáčať ľudia v celej Európe. Toyota C-HR prologue je viac než len obyčajnou víziou a dokazuje to tým, že ostáva verná tomu, vďaka čomu je Toyota C-HR taká úspešná. Toto mimoriadne auto je pripravené vás ohromiť.

Stále rebel… ale mimoriadne sofistikovaný

Už na prvý pohľad je zrejmé, že Toyota C-HR prologue zostala verná svojej pôvodnej DNA. Vidíme však na nej aj niečo nové, typické pre novú generáciu.

Toyota C-HR prologue je výrazná a možno rozdeľuje ľudí na 2 tábory, ale jej výzor je teraz omnoho sofistikovanejší ako kedysi. Toto auto provokuje aj zabáva. Toyota C-HR prologue v sebe spája vlastnosti viacerých áut. Väčšie kolesá s kratšími prevismi vyzdvihujú jej vzhľad z každého uhla pohľadu. Toyota C-HR prologue v sebe spája športový vzhľad a priestrannosť.

Povrchová úprava je precízna a zároveň organická

Toyota C-HR prologue sa vzdáva statických línií a vyjadruje jemne sa meniaci pohyb z ostrého na plynulý. Precízny organický dizajnový jazyk vyvinutý z dvoch zdanlivo protichodných hodnôt spôsobuje plynulú premenu tvarov na povrchu vozidla. Tento vysoký dynamický rozsah posúva kontrast medzi plynulosťou a ostrosťou na úroveň, akú sme nikdy predtým nevideli. Súčasne dochádza k zjednodušeniu vysoko charakteristických línií v záujme výrazne kultivovanejšieho vzhľadu. Toyota C-HR prologue vyjadruje svojimi povrchmi organický pohyb aj extrémnu precíznosť, čím sa stáva výnimočne modernistickým a zároveň človeku blízkym vozidlom.

toyota, pr nepouzivat

Neprehliadnuteľný výzor

Motív kladiva v prednej časti je súčasťou 3D architektúry, ktorá bola dosiahnutá prepojením ikonických svetiel s obrysmi vozidla. Otvory v mriežke chladiča sa zmenšujú, zatiaľ čo svetlomety sa zoštíhľujú, aby zvýraznili „high-tech“ identitu. Predná maska Toyoty C-HR má vzhľad ostrý ako žralok, a rovnako ako on je pripravená vyraziť vpred. Rovnako prepojený motív pokračuje aj po celej ostro rezanej a rotujúcej karosérii a vytvára dva vzájomne prepojené tvary, ktoré zvýrazňujú impozantný vzhľad vozidla.

Minulosť – dva odtiene. Budúcnosť…

Toyota C-HR prologue prináša k odtieňom metalickej striebornej a uhlíkovo čiernej aj farbu v odtieni síry. Od samého začiatku bol navrhnutý tak, aby vynikal v trojfarebnom variante a aj vyniká.

Duálna DNA s prístupným a cenovo dostupným hybridom a efektívnym plug-in hybridom

Toyota C-HR prologue tiež demonštruje záväzok spoločnosti Toyota k uhlíkovej neutralite a prináša širšiu ponuku elektrifikácie pre najväčší a najkonkurenci­eschopnejší segment trhu v Európe: SUV nižšej strednej triedy. Nová plug-in hybridná Toyota C-HR s európskymi batériami spolu s hybridnou verziou ešte viac posilní multitechnologickú ponuku vozidiel Toyota.

toyota, pr nepouzivat
chyba