Spoločnosť Jungheinrich rozširuje centrálny sklad firme Keller & Kalmbach

Spoločnosť Keller & Kalmbach už druhýkrát rozširuje kapacitu svojho centrálneho skladu a distribučného centra v bavorskom Hilpoltsteine. A opäť to bola firma Jungheinrich, ktorú poverili vybudovaním štyroch nových uličiek v sklade boxov do konca roku 2023. Tie doplnia šesť existujúcich uličiek miniloadu.

10.11.2022 00:00
Keller Kalmbach, pr nepouzivat

Spolupráca rodinného podniku Keller & Kalmbach, špecialistu na spojovací materiál, spojovaciu techniku a inteligentný manažment C-dielov, so spoločnosťou Jungheinrich siaha ďaleko do minulosti. Presnejšie až k prvej fáze výstavby centrálneho skladu, ktorý bol uvedený do prevádzky v roku 2009. Vtedy vstúpil Keller & Kalmbach do sveta automatizovaných systémov.

Optimalizácia podmienkou rozvoja

Vďaka úspešnej spolupráci bola spoločnosť Jungheinrich v roku 2016 poverená prvou fázou rozšírenia skladu a nedávno prišla zákazka na druhé. „Počas všetkých týchto rokov sme nepretržite spolupracovali na optimalizácii skladu a už pri prvom rozšírení v roku 2016 sme zdvojnásobili jeho kapacitu,“ vysvetľuje Robert Schad, Senior Project Manager ASRS v spoločnosti Jungheinrich s tým, že už vtedy plánovali ďalšie rozšírenie, ktoré sa aktuálne realizuje.

Spoločnosť Keller & Kalmbach už v čase prvého rozšírenia pred šiestimi rokmi počítala s ďalším rastom, ktorý si vyžiadal ďalšie skladové kapacity v miniloade. S 20-percentným nárastom obratu na 350 miliónov eur mal Keller & Kalmbach v roku 2021 až 900 zamestnancov.

Unikátne vychystávacie pracoviská

Spoločnosť Jungheinrich vďaka expanzii v areáli o rozlohe 44 000 metrov štvorcových v Hilpoltsteine, kde okrem skladu paliet a boxov zaisťujú plynulý tok materiálu aj dva priehradové regálové systémy, poskytla celkovo 79 968 ďalších skladovacích miest.

Vďaka unikátnym vychystávacím pracoviskám je možné palety a boxy kombinovať, čím uspokojuje firma Keller & Kalmbach požiadavky zákazníkov z oblasti automobilového priemyslu a výroby úžitkových vozidiel, strojárstva a výroby strojov, železníc, poľnohospodárskych i stavebných strojov.

Pre súčasné rozšírenie skladu sa dodajú štyri regálové zakladače. Chýbať nebude ani dopravníková technológia či paletový zakladač. To všetko vrátane riadenia a vizualizácie. Súčasťou dodania je aj oceľová regálová konštrukcia (55 × 12,5 × 1­4,3 m), projektový manažment a systém riadenia skladu Jungheinrich WMS.

Keďže sklad bol navrhnutý už v roku 2016 s predpokladom budúceho rozšírenia, priestor pre štyri nové uličky, dopravníkovú technológiu a zodpovedajúcu konštrukciu je už k dispozícii. Nové uličky budú napojené na existujúce dopravníkové technológie a systém riadenia skladu.

Automatizáciou k vyššej efektivite

V Hilpoltsteine je už používaný jeden z najkomplexnejších systémov riadenia skladu WMS od spoločnosti Jungheinrich. Okrem toho spoločnosť Keller & Kalmbach ako tvorca trendov včas rozpoznala výhody automatizácie, ako je vysoká efektivita, presnosť a ľahké rozšírenie.

„Nielenže spoločnosť Keller & Kalmbach v priebehu rokov rástla s nami, ale aj my sme rástli s ňou,“ hovorí Robert Schad, pričom naráža na skutočnosť, že centrálny sklad južne od Norimbergu navštívilo mnoho zákazníkov – existujúcich aj potenciálnych – spoločnosti Jungheinrich, čo z neho robí úspešnú referenciu.

„Sme radi, že v tejto náročnej dobe máme v spoločnosti Jungheinrich dobrého partnera,“ zdôrazňuje Sebastian Malicki, Business Innovation Team spoločnosti Keller & Kalmbach. Zároveň pripomenie, že s Jungheinrich majú dlhodobé a dobre rozvinuté partnerstvo, ktoré sa vyznačuje transparentnosťou a vysokou mierou vzájomnej dôvery.

„To je pre nás nesmierne dôležité a sme s tým veľmi spokojní,“ dodáva Sebastian Malicki, ktorý víta, že v tejto náročnej dobe majú v Jungheinrich dobrého partnera. „Je to takmer ako byť v dobrom manželstve po dobu 15 rokov,“ podotkne Sebastian Malicki s tým, že súčasťou dlhoročného vzťahu je aj servisná zmluva. Tá sa teraz vzťahuje aj na nové uličky, v ktorých nebudú chýbať ani vysokozdvižné vozíky.

Mimochodom, ďalší spoločný projekt je už na obzore. Po sklade boxov sa má rozšíriť aj kapacita skladu paliet. „Do výročia striebornej svadby to nebude dlho trvať,“ dodáva Sebastian Malicki.

chyba