Aby im ukradli auto, vlámali sa im do domu. Táto krabička im zachránila ich SUV

04.10.2022 00:00
VAM system, pr, nepouzivat

Toto je ďalší zo série príbehov, ktorý nám napísali ľudia na Facebooku. Tam sme sa ich pýtali, či majú skúsenosť s pokusom o odcudzenie ich vozidla.

Keď sa rodina bývajúca pri Stupave vrátila z letnej dovolenky, čakalo ich doma nemilé prekvapenie. Zistili totiž, že sa stali obeťami zlodejov. Tí sa sústredili na ich Volkswagen Touareg. Podľa všetkého mali toto SUV dopredu vyhliadnuté. Čakali len na správnu príležitosť.

VAM system, pr, nepouzivat

Tá sa naskytla v momente, keď sa rodina vybrala na dovolenku k moru. Zlodeji sa vlámali do domu, našli kľúče od vozidla a v pláne mali s ním bez povšimnutia odísť. To sa im ale nepodarilo. Auto bolo zabezpečené systémom VAMPIRE Lite, ktoré zabránilo jeho naštartovaniu.

Prečo si zlodeji nevedeli poradiť? VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér. Ten vo vozidle dokáže blokovať 7 jeho častí: motor, palivovú sústavu, elektroniku, batériu, ručnú brzdu, elektronickú riadiacu súpravu či spojku.

Zlodeji bez špeciálneho VAM kľúča nedokázali s SUV odísť preč. Kľúč je totiž potrebné pred každým naštartovaním vložiť do auta, inak sú jeho častí blokované a znefunkčnené.

VAM system, pr, nepouzivat

Toto bol jeden z viac ako 500 pokusov o odcudzenie vozidiel, ktoré mali nainštalované zabezpečenie od slovenskej firmy VAM systém. Našťastie ani jeden z nich nebol pre zlodejov doteraz úspešný.

Majte vozidlo aj vy 100 % chránené kedykoľvek a kdekoľvek. Investujte do dodatočného zabezpečenia VAMPIRE Lite. To vám vozidlo ochráni pred akýmkoľvek typom krádeže. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto mieste.

VAM system, pr, nepouzivat
chyba