Firma Gebrüder Weiss nie je závislá od logistických developerov

Logistické a prepravné služby čaká turbulentný záver roka 2022. Čo chystá a ako je na túto sezónu pripravená rakúska logistická a prepravná spoločnosť Gebrüder Weiss, prezradí jej sales and developement manager Marek Bognár.

20.09.2022 15:08
gw, pr nepouzivat

Aká je u vás situácia, čo sa týka skladových plôch? Akou kapacitou disponujete?

Logistické priestory v Senci sú v našom vlastníctve, takže nie sme závislí od logistických developerov nehnuteľností. Minulý rok sme rozšírili našu skladovú kapacitu o 7 200 m2. Dôvod bol aj ten, že sme vyhrali tender na projekt celoeurópskej distribúcie pre nadnárodného zákazníka, ktorí podniká v oblasti čistiacej techniky. V súčasnosti máme vo vlastníctve celkovú plochu o rozlohe 65 000 m2, pričom zastavaná plocha a skladové priestory z toho tvoria 25 000 m2. V prípade potreby vieme dokonca skladovú plochu na našom pozemku rozšíriť o ďalších 10 000 m2.

Sezóna jeseň/zima 2022 je pred dverami. Ako je na ňu Gebrüder Weiss pripravený?

Našou výhodou je, že disponujeme dobrou diverzifikáciu zákazníkov. Minimalizuje nám to sezónne výkyvy, a tým pádom máme aj vyvážené objemy. Niektorí naši zákazníci majú totiž sezónu teraz v lete, a iní ju budú mať koncom roka. Naše kapacity zostávajú takto stále vyvážené a efektívne.

gw, pr nepouzivat

Ako má Gebrüder Weiss nastavenú vnútroštátnu a medzinárodnú prepravu?

Naše vnútroštátne depá máme prepojené pravidelnými dennými linkami. Ich štandardný leadtime je 24 hodín v rámci celého Slovenska. V medzinárodnej preprave sme taktiež posilnili, a aktuálne máme z domu priame linky do 9-tich krajín, čo predstavuje 18 HUBov.

Digitalizácia a inovácie. Na čo sa zákazníci môžu tešiť v tejto oblasti?

Prezradím, že implementujeme nový transport manažment systém. Ide o tzv. route optimisasion, teda systém, ktorý sám navrhne po naskenovaní zásielky jej najefektívnejšiu prepravu. Tovar je tak rozvážaný najkratšou a najoptimálnejšou možnou trasou. Som presvedčený, že nie len vďaka novým inováciám, ale najmä dlhoročnému vysokému štandardu poskytovaných služieb zostaneme dôveryhodným partnerom, na ktorého sa naši zákazníci môžu stále spoľahnúť.

gw, pr nepouzivat
chyba