Slovákovi sa pokúsili ukradnúť jeho SUV na dovolenke v Poľsku. Toto ho zachránilo.

Nechýbalo veľa a slovenská rodina by sa vracala z dovolenky u našich severných susedov domov autobusom. Našťastie im vozidlo ochránil pred zlodejmi špičkový zabezpečovací systém.

19.09.2022 00:00
vam system, pr nepouzivat

Ako prezrádza majiteľ Toyoty RAV4 Adventure, zlodej sa pokúsil odcudziť jeho vozidlo tak, že najprv vyrezal vnútorný blatník, odpojil svetlo a dostal sa dnu. No s autom neodišiel. Nečakal totiž, že SUV má dodatočné zabezpečenie VAMPIRE Lite, ktoré mu zabránilo v naštartovaní.

Foto: matus zetak
vam system, pr nepouzivat

Ako je to možné? VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý vo vozidle blokuje až 7 jeho častí: batériu, spojku, motor, elektroniku, ručnú brzdu, palivovú sústavu či elektronickú riadiacu súpravu.

Bez špeciálneho VAM kľúča, ktorý je potrebné pred každým naštartovaním vložiť dnu, sa tieto časti zablokujú a vozidlo nenaštartuje. Ako píše majiteľ spomínaného SUV: „auto bolo pre zlodeja mŕtve“.

Toto nie je prvý a zrejme ani posledný prípad, kedy VAM systém ochránil vozidlo pred zlodejmi. Počas 25-ročnej histórie firmy zaznamenali viac ako 500 pokusov o krádež. Ani jeden z nich nebol doteraz úspešný.

vam system, pr nepouzivat

Dokonca, ak by mal majiteľ dotknutej Toyoty nainštalované rozšírenie VAM Akustik, systém by ho ochránil aj pred vniknutím do auta. V momente pokusu by sa totiž zapol alarm v podobe hlasného trúbenia z klaksónu a blikania svetiel.

Ak si svoj automobil ceníte nado všetko, investujte do dodatočného zabezpečenia. Nechajte si nainštalovať VAMPIRE Lite a majte vozidlo 100 % chránené. Kdekoľvek. O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto mieste.

chyba