Bez nezmyslov: Nepríjemné otázky o elektromobilite s Volkswagenom

Volkswagen Slovensko na svojom YouTube kanáli zverejnil prekvapujúco úprimné video o elektromobilite. Diskusia odborníka a motoristického novinára sa nezaobišla aj bez nepríjemných otázok.

09.08.2022 00:00
Volkswagen Tiguan eHybrid, pr, nepouzivat

Fanúšikovia a tí, čo už majú s elektromobilitou vlastné skúsenosti, v tom majú už väčšinou jasno. Avšak téma elektromobility sa na každého z nás postupne tlačí z viacerých strán a začína sa dotýkať aj ľudí, ktorí by o nej sami o sebe neuvažovali. Neustále rastúci počet elektromobilov na bežných cestách je dôkazom, že pre mnohých je asi elektromobil skutočne najlepšia voľba. Kedysi bolo zelené EČV vzácnym zjavom, dnes už ich stretnete niekoľko denne.

Volkswagen ID.4, pr, nepouzivat

To spolu s potenciálnymi zmenami legislatívy v Európskej únii vyvoláva záujem aj u bežných ľudí. Od nich sa pravidelne stretávame s istým typom otázok, na ktoré sa Volkswagen rozhodol úprimne odpovedať. Zavolal si na to svojho technického experta Mira Straku a ostrieľaného motoristického novinára Maja Bónu, aby spolu prebrali často sa opakujúce otázky či pripomienky ľudí ohľadom elektromobilov a elektromobility. Ich snahou je pritom priniesť odpovede, ktoré sympaticky nie sú zbytočne opradené marketingovými frázami. Preto sa vo videu dozviete, že napríklad elektromobilita ešte nie je pre každého. Zároveň sa však z prvej ruky dozviete, aké to je, používať dlhodobo denne elektromobil nielen na každodenné dochádzanie do práce, ale aj na dlhšie trasy.

Volkswagen ID.4, pr, nepouzivat

Na čo sú takéto informácie dobré? Tlak autorít na prechod na emisne neutrálnejšiu formu dopravy je silný a preto je rozumné čím skôr sa pripraviť na to, čo nás čaká. Ale netreba sa báť. Vyhliadky sú priaznivé a technológie v oblasti elektromobilov a elektromobility napredujú raketovým tempom. Stačí si uvedomiť, že to, čo nás trápilo pred dvoma rokmi, dnes už nepovažujeme za problém. A kým pár rokov dozadu bol pre elektromobily dojazd okolo 100 kilometrov úplný štandard a pojem rýchle nabíjanie takmer ani neexistoval, dnes už nie je dojazd okolo 400 km ničím výnimočným a miesto hodín sa čas nabíjania počíta v desiatkach minút. Hustota nabíjacích staníc taktiež rastie a bude rásť aj ich nabíjací výkon.

Video so spomínaným rozhovorom nájdete TU.

Volkswagen ID.4, pr, nepouzivat

Ak vás zaujímajú videá z oblasti technológií Volkswagenu, určite odporúčame sledovať YouTube kanál Volkswagen Slovensko, kde dávame do pozornosti playlist plný zaujímavostí z oblasti techniky Volkswagenu a ako ju ovládať.

Pre viac informácií zo sveta Volkswagenu, zaujímavé novinky, videá a testy, kliknite na www.volkswagenblog.sk.

+3
chyba