Lexus športový elektrický koncept bude mať verejnú premiéru na Festivale rýchlosti v Goodwoode

Na festivale rýchlosti v Goodwoode sa prvýkrát verejne predstaví Športový Elektrický koncept – vízia plne elektrického vysokovýkonného športového automobilu budúcnosti podľa spoločnosti Lexus. Vozidlo mnohí považujú za potenciálneho nasledovníka legendárneho modelu Lexus LFA.

10.06.2022 00:00
Lexus, pr, nepouzivat
  • Prvá verejná prezentácia vízie plne elektrického vysokovýkonného športového automobilu budúcnosti podľa spoločnosti Lexus
  • Koncept zachytáva ducha legendárneho modelu Lexus LFA

Táto štúdia radikálne tvarovaného kupé sa vynímala ako nápadný model medzi 17 batériovými elektrickými vozidlami (BEV), ktoré v decembri 2021 predstavil v Japonsku Akio Toyoda, prezident spoločnosti Toyota Motor Corporation a generálny riaditeľ značky Lexus, keď načrtol ďalekosiahlu stratégiu spoločnosti na dosiahnutie uhlíkovej neutrality.

Toyoda vysvetlil, ako Lexus využije plný potenciál svojich vozidiel prostredníctvom elektrifikácie, a posilní tak základy lineárneho zrýchlenia/spo­malenia, brzdného účinku a povznášajúcej ovládateľnosti s cieľom priniesť ešte príjemnejší zážitok z jazdy. Rukopis jazdy značky Lexus sa v modeli Elektrické Športové vozidlo posunie do ďalšej fázy.

Lexus, pr, nepouzivat

Vďaka svojim odvážnym proporciám a nízkej svetlej výške športového automobilu je symbolom budúcnosti značky Lexus. Očakáva sa, že čas zrýchlenia (na 100 km/h) sa bude pohybovať v rozmedzí dvoch sekúnd a vozidlo bude mať dojazd viac ako 700 km. Je možné, že sériový model bude na dosiahnutie autentického vysokého výkonu využívať novú technológiu polovodičových akumulátorov.

„Prostredníctvom vozidiel BEV rozvinieme Lexus a vytvoríme z neho značku, ktorá ponúkne pestrosť zážitkov, pričom využijeme vývoj výkonnosti, ktorého je schopná len automobilka ako Lexus, a zdokonalíme remeslo výroby čoraz osobnejších produktov,“ uviedol Toyoda. „Spoločnosť Lexus vyvinie novú generáciu batériového športového vozidla na elektrický pohon, ktoré zdedí chuť jazdiť – alebo akúsi ,tajnú prísaduʻ – a výkon vypestovaný pri vývoji modelu LFA.“

Lexus, pr, nepouzivat

Festival rýchlosti v Goodwoode sa bude konať od 23. do 26. júna v areáli Goodwood House v anglickom Sussexe. Lexus Športový Elektrický koncept sa predstaví v individuálnej expozícii v Electric Avenue, v priestore Festivalu rýchlosti venovanom elektrifikovaným vozidlám.

chyba