Paradox pri zabezpečení áut: čím novšie technológie, tým ľahšie ukradnuteľné

Automobilové koncerny a výrobcovia dodatočných zabezpečení sa neustále snažia priniesť na trh inovatívnejšie spôsoby, ako zabrániť odcudzeniu vozidla. No ani použitie najnovších technológií nedokáže častokrát zastaviť zlodejov a dokonca v niektorých prípadoch im prácu aj zjednodušuje.

25.05.2022 00:00
VAM, pr, nepouzivat

Použitie GPS

GPSko nám uľahčuje každodenný život. Či už pri hľadaní najrýchlejšej cesty do cieľa, alebo lokalizovaním zariadení, ako sú slúchadla, notebook či telefón. Niet sa čomu čudovať, že ho výrobcovia áut a dodatočných zabezpečení využívajú aj na lokalizáciu vozidiel. No akýkoľvek mechanizmus, ktorý vysiela alebo prijíma signál, sa dá ľahko znefunkčniť. A to dokonca zariadením za pár eur. Veď pozrite si video.

Bezkontaktné otváranie a štartovanie vozidiel

Snáď každá automobilová značka na trhu ponúka tento jednoduchý spôsob, ako sa dostať do auta a naštartovať ho bez toho, aby ste museli z vrecka alebo kabelky vyťahovať kľúč. Všetci sa isto zhodneme, že je to veľmi komfortné. No rovnako ako pre vás, tak aj pre zlodejov áut. Stačia im totiž 2 zariadenia a ani nie minúta času a vaše vozidlo už nie je vaše. Veď pozrite si video.

Ako zabrániť teda krádežiam?

Každý majiteľ auta by mal uvažovať nad dodatočným zabezpečením. No ideálne takým, ktoré funguje na mechanickom aj elektronickom princípe zároveň.

Jedným z nich je slovenský VAMPIRE Lite od VAM Systému. Ide o najmodernejšiu verziu zabezpečovacieho systému postavenom na technológii, ktorú žiaden zlodej áut neprekonal už viac ako 20 rokov.

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže v aute blokovať až 7 častí vozidla pod mechanickou kombináciou, čím zaručuje 100 %-nú ochranu automobilu pred akýmkoľvek spôsobom krádeže. Zlodejom nepomôžu ani čítačky, skeneri, či rušičky. O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto mieste.

VAM, pr, nepouzivat
chyba