Nový trend medzi zlodejmi áut: Bluetooth im napovie, kde sa nachádzajú cennosti

Drahé telefóny, notebooky, smart hodinky a ďalšie drahé zariadenia sú dnes ľahkým terčom pre zlodejov.

12.05.2022 00:00
VAM, PR článok, reklama, nepoužívať

Všetky tie mobilné aplikácie, ktoré vyhľadávajú zariadenia pomocou Bluetooth, sú nápomocné. Nájdu bezdrôtové slúchadlá, ktoré vám vypadli z ucha niekde v dome, alebo nájdu stratený telefón, chýbajúci tablet či dokonca fotoaparát. Až dočasu, kým všetky tieto elektronické zariadenia nezačne podobnou mobilnou aplikáciou hľadať zlodej vo vašom aute.

Nový fenomén si našiel cestu ku vykrádaniam áut. Zločinci používajú Bluetooth skenery na vyhľadávanie drahej elektroniky ponechanej v autách.

Mnohé zo zariadení, ktoré dnes používate, vysielajú signály Bluetooth na spárovanie alebo pripojenie k iným zariadeniam. Smartfóny sa pýtajú, či chcete zdieľať Bluetooth, a väčšinou odpovedáte kladne, pretože sa chcete ľahšie pripojiť. Tie ale vysielajú signál nepretržite, a preto sa dajú ľahko lokalizovať obyčajnou mobilnou aplikáciou, ktorú si zadarmo hocikto stiahne z obchodu s mobilnými aplikáciami.

Preto pred tým, ako necháte telefón, počítač, iPad alebo iné zariadenie v zamknutom aute, vypnite Bluetooth. Po prvé, v aute by ste aj tak nemali nechávať drahé predmety, ako sú notebooky a telefóny. Ak však musíte, prejdite do sekcie nastavení zariadenia a pred odchodom od nich najprv vypnite Bluetooth.

Ak si neviete predstaviť, zakaždým zapínať a vypínať Bluetooth na každom zariadení, ktoré máte so sebou, mali by ste zvážiť druhú možnosť, a to inštaláciu dodatočného zabezpečenia, ktoré vás ochráni pred vlámaním do motorového vozidla.

Jedným z takýchto dodatočných zabezpečení áut je VAMPIRE Lite od VAM systému. Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže v aute blokovať až 7 častí vozidla pod mechanickou kombináciou, čím zaručuje 100 % ochranu automobilu pred akýmkoľvek typom krádeže.

VAM, pr, nepouzivat

VAMPIRE Lite je možné rozšíriť o modul VAM Akustik, vďaka ktorému bude váš automobil zabezpečený aj proti ďalším technikám kradnutia auta ako: naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, vniknutie do interiéru vozidla, či do batožinového priestoru.

Inštalácia VAMPIRE Lite netrvá dlhšie ako 4 hodiny a montážne dielne nájdete na 4 miestach v rámci celého Slovenska. Bližšie informácie o mieste, čase a cene inštalácie nájdete na tomto odkaze.

VAM 3, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba