Toyota Yaris Cross sa stala Svetovým mestským autom roka 2022

Organizátori súťaže World Car Awards vyhlásili model Toyota Yaris Cross za Svetové auto roka 2022. Rozhodla o tom 102-členná medzinárodná porota zložená z motoristických novinárov z 33 krajín.

04.05.2022 00:00
TOYOTA YARIS CROSS, pr, nepouzivat

Takatomo Suzuki, hlavný konštruktér spoločnosti Toyota Compact Car Company pri koncerne Toyota Motor Corporation, na margo získaného ocenenia uviedol: „Je nám cťou, že sme získali cenu Svetové mestské auto. Naším základom bolo vždy vyrábať dobré kompaktné automobily a táto filozofia nás viedla aj pri vývoji modelu Yaris Cross ako kompaktného automobilu s priestranným batožinovým priestorom a úžitkovými kvalitami, ako aj s dostatočným výkonom a úspornosťou paliva. V našej ďalšej práci využijeme toto ocenenie ako motiváciu pri ďalšom vývoji vysokokvalitných vozidiel, ktoré dokážu uspokojiť potreby našich zákazníkov, ako aj pri podpore ekologických vozidiel, ktoré dokážu prispievať k znižovaniu emisií CO2.“

Toyota Yaris Cross bola uvedená na trh v roku 2021 a spájajú sa v nej bohaté skúsenosti i odborné znalosti značky Toyota v oblasti dizajnu a konštrukcie malých vozidiel a SUV. Model bol vyvinutý pre Európu a zvlášť s ohľadom na európskych zákazníkov.

Toyota YARIS CROSS, pr, nepouzivat

Yaris Cross kráča v šľapajach modelu Yaris, ktorý bol v roku 2021 vyhlásený v Európe za Auto roka. Nesie v sebe hlavné vlastnosti mestského hatchbacku, ako je napríklad usporiadanie typu „malé a zároveň veľké“, ktoré umožňuje maximálne využitie vnútorného priestoru a praktickosti. Ďalej sa môže pochváliť hybridným elektrickým pohonom štvrtej generácie, najvyššími bezpečnostnými normami s druhou generáciou bezpečnostného balíka Toyota Safety Sense a nefalšovaným charakterom, ktorý prináša prirodzené potešenie z jazdy.

Tieto jedinečné kvality sa spájajú s autentickými vlastnosťami SUV, ktoré vychádzajú z tradície inovácií značky Toyota. Ich súčasťou je vznik dnes kľúčového segmentu trhu rekreačných SUV s prvým RAV4, ktorý uzrel svetlo sveta pred viac ako 25 rokmi.

Toyota Yaris Cross, vyvinutá v súlade so sloganom „Stále v pohybe“, je dokonale prispôsobená na každodenné používanie, no má v sebe aj dobrodružnú stránku, ktorá je základom úspešného SUV. Dizajn predstavuje štýlový, mestský vzhľad vozidla, na ktoré môžu byť majitelia na ceste právom hrdí. Spájajú sa v ňom odolné kvality SUV s pokročilejším atraktívnym charakterom dynamickejšej jazdy vďaka platforme GA-B pre malé vozidlá. Tá mu dodáva základné prednosti, ktoré sa podarilo s veľkým úspechom dosiahnuť už v modeli Yaris.

Yaris Cross sa s hrdosťou pripája k svojim mnohonásobne oceneným a vysoko uznávaným súrodencom z rodiny Yaris – modelom Yaris a GR Yaris.

+13
chyba