Volkswagen Taigo: bude to láska!

Nový Volkswagen Taigo sa už nezadržateľne blíži na slovenské cesty. Ponúka kopec štýlu za rozumnú cenu.

15.02.2022 00:00
Volkswagen Taigo, PR, nepouzivat

Trendy hovoria jasne: ľudia si obľúbili modely SUV. Ak majú navyše karosériu v štýle kupé, teda s postupne klesajúcou zadnou časťou, ešte lepšie! Volkswagen Taigo toto všetko prináša a do hry vhadzuje navyše skvelú využiteľnosť, úsporné motory, najmodernejšie asistenčné systémy a dovolí vám aj prispôsobiť si ho podľa chuti.

Volkswagen Taigo je postavený na rovnakej platforme ako obľúbené SUV T-Cross. Rozmermi sa od neho trochu líši – Taigo je o 146 mm dlhší než T-Cross. Je však o 44 mm nižší. Šírka aj rázvor sú podobné. Batožinový priestor má objem 438 litrov. T-Cross síce ponúka až 455 litrov, avšak tento údaj platí pre zadnú lavicu posunutú úplne dopredu, čo obmedzuje priestor pre nohy zadných pasažierov. So sedadlami posunutými dozadu má T-Cross objem kufra 385 litrov, čo je o 53 menej, než ponúka Taigo.

Volkswagen Taigo, PR, nepouzivat

S batožinou teda problémy mať nebudete. Ale čo s posádkou na zadných sedadlách? Ani tam sa nemusíte báť. Dizajnéri a inžinieri Volkswagenu vedeli, čo robia, a streche dovolili klesať iba natoľko, aby to neobmedzilo komfort zadných pasažierov, ani keď sú vyššieho vzrastu. A nemusia sa báť, že vzadu bude nuda. S dvoma USB-C zásuvkami si môžu dobíjať svoje mobily či tablety a nestrachovať sa o výdrž batérie. Tieto starosti nemusí riešiť ani vodič, avšak on má za príplatok k dispozícii bezdrôtovú nabíjačku a aj bezdrôtovú konektivitu s Apple CarPlay a Android Auto. Ani bez smart zariadení nezostanete v modeli Taigo bez informácií. Vďaka vstavanej eSIM karte je Taigo prepojený s okolím a umožňuje vám využívať užitočné online služby – napríklad prehľad počasia, cien pohonných jednotiek, dopravné informácie a podobne.

Váš Volkswagen Taigo si môžete zabaliť do dvoch kabátov. Style je štýlovejší a luxusnejší, R-Line športovejší. Nech si vyberiete ktorýkoľvek, dostanete sympatické SUV-kupé v praktickej veľkosti, s ktorým je zábava jazdiť. Na ceste vás ostatní spoznajú vďaka odvážnym dizajnovým prvkom na karosérii – napríklad LED pásom prepojeným zadným svetlám či vysoko posadenej prednej kapote.

Cena nového VW Taigo sa začína na priaznivej hladine 17 990 €, čo znamená, že v porovnateľnej výbave je Taigo lacnejšie než T-Cross. Ak vám môžeme poradiť, choďte si Taigo aspoň vyskúšať. Budete prekvapení, ako rýchlo sa doňho zaľúbite!

+2
chyba