Briti zvolili Lexus NX 450H+ za plug-in hybrid roku

Lexus NX 450h+ bol v prestížnej súťaži magazínu What Car? vo Veľkej Británii zvolený za plug-in hybrid roku 2021. Ide o prvý cenný titul pre úplne nové prémiové SUV strednej triedy a súčasne prvý plug-in hybridný model značky Lexus. Redaktori magazínu What Car? Ďalej označili Lexus LC 500 Convertible za najlepšie luxusné vozidlo so skladacou strechou.

10.02.2022 00:00
Lexus nx450h, PR, nepouzivat

Lexus NX 450h+ vďaka výkonnej lítiovo-iónovej batérii a všeobecne hospodárnemu pohonnému ústrojenstvu tiež ponúka výrazne dlhší dojazd na elektrinu, a to 70 až 74 km v kombinovanom cykle podľa WLTP, teda 89 až 97 km v mestskom cykle, čo je až dvojnásobok v porovnaní s konkurentmi v tomto segmente.

„Lexus NX je doteraz jedným z najpresvedči­vejších dôvodov, prečo sa vydať ekologickou cestou. Vzhľadom na jeho dlhý dojazd na elektrinu, čo by malo nielen znížiť prevádzkové náklady na cestovanie. NX tiež ponúka skvelé riadenie a má interiér, na ktorom len ťažko nájdete chybu. Skrátka povedané, Lexus dokázal, že prevádzkovanie elektrifikovaného vozidla bez kompromisov nemusí byť len čírou fantáziou,“ uviedol Steve Huntingford, redaktor magazínu What Car?.

Lexus nx450, PR, nepouzivat

Lexus pripravil pre NX 450h+ nové pohonné ústrojenstvo. Plug-in hybridná verzia s elektromotormi a batériou vykazuje celkový systémový výkon 309 k (227 kW), z miesta zrýchli na 100 km/h za 6,3 sekundy. Súčasne emisie CO2 na úrovni 21 – 25 g/km a spotreba paliva iba 0,9 – 1,1 l/100 km patria k najlepším v danej triede.

LC 500 Convertible nadväzuje na oceňovaný dizajn vlajkového kupé LC. Model s prepracovanou aerodynamikou a špeciálnym mechanizmom skladania látkovej strechy dáva na obdiv svoje efektné a elegantné krivky a súčasne sprostredkuje maximálny cestovný komfort so stiahnutou aj natiahnutou strechou. Vyladená akustika atmosférického motora V8 a výfukov dopĺňa pôžitok z jazdy o mimoriadnu akustickú dimenziu.

+3
chyba