Neviete sa dočkať nového VW Taigo? Objednajte si ho v predpredaji!

Volkswagen Taigo mieri na Slovensko! Ak si ho chcete prisvojiť medzi prvými, môžete si ho objednať v ešte než sem dorazí. Predpredaj sa už začal a to znamená, že sú známe aj ceny, motorizácie či úrovne výbavy.

13.10.2021 00:00
Volkswagen Taigo ,PR, nepouzivat

Začnime cenou. Za najlacnejší Volkswagen Taigo Life zaplatíte uvádzacích 16 990 €. To je za také pekné a štýlové auto veľmi príjemná cena, najmä ak vezmeme do úvahy, že to nie je základná výbava a ani najslabší motor. Takáto kombinácia sa totiž na Slovensku predávať nebude, a tak za necelých 17 tisíc získate Taigo vo výbave Life a s výkonnejším variantom motora 1.0 TSI, ktorý dosahuje 81 kW (110 k). Vo výbave má už asistenčné systémy Front Assist a Lane Assist, digitálny kokpit, rádio s farebným dotykovým displejom, konektivitu cez Apple CarPlay aj Android Auto, Bluetooth, parkovacie senzory vpredu aj vzadu a dokonca aj kompletné LED osvetlenie vozidla.

Volkswagen Taigo ,PR, nepouzivat

Na pohon tejto imidžovky si môžete vybrať z dvoch motorizácií. Základom je už spomínaný trojvalec 1.0 TSI, ktorý sa dá skombinovať so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Od vyššej úrovne výbavy pribúda do ponuky aj skvelý štvorvalec 1.5 TSI s výkonom slušivých 110 kW (150 k), ktorý obsahuje aj technológiu odpájania dvoch valcov pre úsporu paliva. Tu je k dispozícii už výhradne iba prevodovka DSG.

Volkswagen Taigo ,PR, nepouzivat

Úrovne výbavy kopírujú tradičnú politiku VW. Chýba základná výbava, ktorá by mala názov jednoducho „Taigo“, takže základ pre slovenský trh je Taigo Life. Nad ním sú paralelne dve výbavy: Taigo Style, zameraný na luxus a štýl, a dynamický Taigo R-Line. Taigo Style má navyše oproti výbave Taigo Life v tejto triede revolučný asistenčný systém Travel Assist, ktorý dáva autu schopnosť čiastočne autonómnej jazdy, to znamená s udržiavaním jazdného pruhu, odstupu od ostatných vozidiel a aj s dodržiavaním dopravných obmedzení. To všetko až do rýchlosti 210 km/h. To neponúka žiadna konkurencia. Ďalším zaujímavým prvkom sú svetlomety IQ.Light, ktoré fungujú na princípe Matrix LED a v diaľkovom režime neoslňujú okolitých vodičov. K tomu väčší displej infotainmentu, športové sedadlá a 17-palcové disky kolies. Výbava R-Line kopíruje prvky výbavy Style, avšak pridáva navyše športové nárazníky, iné disky kolies a športové doplnky v interiéri.

Volkswagen Taigo ,PR, nepouzivat

Uvádzacie ceny Volkswagenu Taigo sú zvýhodnené o 500 €. Táto ponuka platí iba do 30.11.2021, takže ak máte o Taigo záujem, odporúčame využiť tento predpredaj.

Viac informácií nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

+5
chyba