Volkswagen ID.4 GTX naživo! +VIDEO

V jedinom slovenskom obchode s elektromobilitou, v Mooncity v Auparku, sa nám predstavila športová verzia elektrického SUV Volkswagen ID.4. Má názov GTX a chytí vás za srdce! Poznáme technické detaily aj cenu.

09.09.2021 00:00
The new Volkswagen ID.4 GTX, PR, nepouzivat

Najprv krátke predstavenie: Volkswagen ID.4 GTX je najvýkonnejšia verzia modelu elektrického SUV VW ID.4, ktoré mimochodom vyhralo aj titul Svetové auto roka 2021. GTX sa však nepýši iba výkonom, ale aj celkovým športovým zameraním. Odtiaľ pochádza jeho názov: GTX kombinuje skratku GT, ktorá označuje športové vozidlá, s písmenom X, ktoré symbolizuje križovatku udržateľnosti, športovosti a v tomto prípade aj fakt, že ide o crossover. Ak sa chcete o novinke rýchlo dozvedieť všetko potrebné, pozrite si toto video.

The new Volkswagen ID.4 GTX, PR, nepouzivat

Kým klasický Volkswagen ID.4 má jeden elektromotor, ktorý poháňa zadné kolesá, GTX k tomu pridáva druhý elektromotor, ktorý roztáča predné kolesá a poskytuje teda autu nielen vyšší výkon, ale aj pohon všetkých štyroch kolies. Spolu dosahujú elektromotory výkon 220 kW (299 k) a sú schopné model ID.4 GTX rozhýbať z nuly na 100 km/h iba za 6,2 sekundy. Aby ste si tento výkon mohli užiť naplno, GTX ponúka zatiaľ ako jediný zástupca rodiny ID. športový režim ESC, ako aj nový jazdný režim Traction, ktorý autu pomáha s rozbehom na šmykľavých povrchoch. Zaujímavé je, že predný motor je asynchrónny a zadný synchrónny.

To, že máte tú česť s vrcholným modelom, prezrádzajú upravené nárazníky, tmavá uhlíková kontrastná farba, lakované prahy karosérie, špeciálne disky kolies či jedinečná grafika zadných brzdových svetiel, ktorá pripomína písmeno X. Najľahším rozpoznávacím znakom vystavenej verzie bol však jedinečný lak karosérie King’s red. Vnútri ID.4 GTX rozpoznáte vďaka športovým sedadlám a jedinečnému modrému čalúneniu palubnej dosky a výplní dverí, ktoré je prešívané kontrastnou červenou niťou.

VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive
Volkswagen ID.5 GTX, PR, nepouzivat VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive

Auto je dostupné iba s najväčšou batériou, ktorá má využiteľnú kapacitu 77 kWh. Má s ňou dojazd až do 480 km podľa WLTP. Palubná nabíjačka na striedavý prúd má výkon 11 kW. Nabíjanie priamym prúdom môže prebiehať až s výkonom 125 kW, takže z 5 na 80 % stavu nabitia batérie sa na rýchlonabíjačke dostanete už za 38 minút.

Cena modelu ID.4 GTX sa začína na úrovni 53 180 €. Zahŕňa však už štedrú štandardnú výbavu vrátane Matrix LED svetiel, 3D OLED zadných svetiel, 3-zónovej klimatizácie, vyhrievaných sedadiel a ostrekovačov, praktických doplnkov batožinového priestoru a 20-palcových diskov. Viac informácií a ďalšie články, zaujímavosti a fotografie nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive
VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive
+7VOLKSWAGEN ID.5 GTX Covered Drive
chyba