IONIQ 5 zaujme dizajnom, ohúri priestorom a technológiami

IONIQ 5. Prvé auto od Hyundai, ktoré bolo doslova od podlahy dizajnované a vyvíjané ako výlučne elektrické vozidlo. Je dizajnovo neprehliadnuteľné, ponúka obrovský vnútorný priestor, špičkové technológie a funkcie, ktoré len tak ľahko inde nenájdete. Zoznámte sa!

30.08.2021 00:00
IONIQ 5  001, PR, nepoužívať

Neprehliadnuteľný dizajn

IONIQ 5 zaujme na prvý pohľad. Svojím retro-futuristickým dizajnom nadväzuje na odkaz modelu Hyundai Pony zo 70. rokov minulého storočia a zároveň je inšpirovaný moderným konceptom EV 45. Retro dizajnové prvky sú s najnovšími technológiami v dokonalej symbióze. Neprehliadnuteľná je najmä parametrická pixelová grafika LED svetiel. Tie ponúkajú špičkovú svietivosť a zároveň vytvárajú nezameniteľný svetelný podpis. K dizajnovej atraktivite a zároveň nízkemu aerodynamického koeficientu (0,28) prispievajú aj zapustené kľučky dverí či aerodynamický strešný spoiler.

Ohromujúci vnútorný priestor

IONIQ 5 je však v prvom rade veľkým a priestranným crossoverom. Rázvor, teda dĺžka od stredu predného k stredu zadného kolesa, je presne 3 metre. To sú parametre, za ktoré sa nemusia hanbiť ani veľké prémiové limuzíny! Vnútorný priestor prináša ohromujúcu priestrannosť a vzdušnosť. Vďaka použitým ekologickým a BIO materiálom a celkovej ergonómii sa v ňom budete cítiť ako doma, v obývačke. Interiéru dominujú dva veľké 12,3 palcové displeje – digitálna prístrojová doska a displej infotainmentu. Vodič ocení aj špičkový head-up displej s funkciou rozšírenej reality.

IONIQ 5 007, IONIQ 5

Špičkové jazdné vlastnosti

Nová elektrická modulárna platforma E-GMP a uloženie batérií na celej ploche podlahy auta prispievajú k ideálnemu rozloženiu hmotnosti a výborným jazdným vlastnostiam. IONIQ 5 je na výber s dvoma veľkosťami batérií (58 kWh a 72,6 kWh), s pohonom jednej aj oboch náprav. S väčšou batériou a pohonom 4×4 vyštartuje auto z 0 na 100 km/h len za 5,2 sekundy, najdlhší dojazd zasa poskytne väčšia batéria s pohonom zadnej nápravy – až 481 km. Najväčšou devízou modelu IONIQ 5 je jeho 800 voltová architektúra batériového systému. Tá umožňuje ultrarýchle nabíjania ako z ríše snov. Z 10% na 80% kapacity batérie sa auto nabije za menej ako 18 minút, za 5 minút získate dojazd ďalších 100 kilometrov!

Jedinečné praktické vychytávky

IONIQ 5 ponúka základný objem batožinového priestoru až 527 litrov, ale extra batožinový priestor pod prednou kapotou, tzv. frunk, pridá ďalších 24 litrov, resp. 57 litrov! O maximálny komfort sa postarajú špeciálne, ergonomicky tvarované a polohovateľné sedadlá. IONIQ 5 je vďaka funkcii Vehicle-to-load (V2L) aj mobilnou nabíjacou stanicou! Nabíjať iné elektrické zariadenia, napr. mobilné telefóny, notebooky, elektrické kolobežky alebo dokonca iný elektromobil nie je žiaden problém! IONIQ 5 s batériou 72,6 kWh je tiež pripravený ťahať brzdený príves s hmotnosťou až do 1 600 kg. Navyše vďaka špeciálnemu módu (trailer mode) má vodič vždy presné informácie o dojazde vozidla ťahajúceho príves! Solárna strecha, ktorá nabíja 12 V batériu a následne aj vysokonapäťovú batériu, zabezpečuje vždy perfektné fungovanie technológií a prispieva aj k efektívnejšiemu dojazdu vozidla.

IONIQ 5 006, IONIQ 5

IONIQ 5 je jednoducho výnimočné vozidlo. Nemusíte byť ani fanúšikom elektromobility, aby ste to zistili na vlastnej koži. Stačí, ak si na www.hyundai.sk rezervujete bezplatnú testovaciu jazdu. Verte, stojí to za to!

+5
chyba