Volkswagen Polo aj Tiguan Allspace už majú svoje cenníky!

Vynovené modely Volkswagenu sa už dostávajú aj na slovenský trh. Lákajú na technologickú výbavu ale aj na uvádzacie zľavy.

11.08.2021 00:00
Volkswagen Tiguan Allspace, PR , nepoužívať
Volkswagen Tiguan Allspace

Po poľavení pandémie sa s novými modelmi akoby roztrhlo vrece. Volkswagen nedávno predstavil nový model Polo a dnes už je k dispozícii jeho cenník. To isté platí pre praktické rodinné SUV s kapacitou až pre siedmich pasažierov, Volkswagen Tiguan Allspace. Ale pekne po poriadku. Volkswagen Polo je vo svete veľmi úspešné malé vozidlo, pretože kombinuje mestské rozmery s dospelými maniermi na ceste a rozsiahlou výbavou. Pri faceliftovanom modeli to platí dvojnásobne. Vynovené Polo dizajnovo dozrelo. Dostalo moderné LED svetlá, ktoré môžu byť vybavené IQ.Light technológiou a môžu byť aj prepojené moderným svetelným LED pásikom. Zadné svetlá sa zväčšili, do ponuky pribudli nové farby, disky kolies a interiér má teraz vo všetkých stupňoch výbavy mäkčenú palubnú dosku. Panel klimatizácie je po novom dotykový a v noci sa môžete tešiť na príjemné ambientné osvetlenie kabíny.

Volkswagen Tiguan Allspace
Volkswagen Tiguan Allspace, PR, nepoužívať Volkswagen Tiguan Allspace

Azda najzaujímavejšia je však technologická výbava. Popri spomínaných svetlách IQ.Light môže mať Polo v ponuke aj adaptívny tempomat či dokonca systém Travel Assist, ktorý umožňuje čiastočne autonómnu jazdu na diaľnici v rozmedzí 0 – 210 km/h. Tento systém zohľadňuje pri volení rýchlosti auta nielen dopravné predpisy, ale aj okolitú premávku či profil trasy.

Cena modelu Volkswagen Polo začína na úrovni 12 990 € po započítaní Maxi Bonusu vo výške až 700 €. Za túto cenu dostanete Polo s novým motorom 1.0 EVO s výkonom 59 kW (80 k). Obľúbená motorizácia 1.0 TSI s výkonom 70 kW (95 k) spojená s manuálnou prevodovkou vo výbave Polo Life je dostupná od 15 630 €, za dvojspojkovú prevodovku DSG si tu priplatíte 1 510 €.

Vrcholné výbavy Polo Style a Polo R-Line s najsilnejším motorom 1.0 TSI (81 kW/110 k) získate za 20 000, resp. 20 430 €. Zaujímavosťou je dostupnosť modelu spaľujúceho zemný plyn. Polo TGI začína s cenovkou 16 380 € a dosahuje výkon 66 kW (90 k). Všetky spomínané ceny zohľadňujú Maxi Bonus vo výške 700 €, ktorý sa uplatňuje len do 30. 9. 2021. Zbytočne teda neváhajte!

Maxi Bonus sa vzťahuje aj na vynovený Volkswagen Tiguan Allspace, avšak tu je vo výške až 1 500 eur. Cena tohto skvelého rodinného SUV sa teda aj so započítaním bonusu začína na úrovni 30 990 €. Dostanete za to Tiguan Allspace 1.5 TSI EVO s výkonom 110 kW (150 k). V strede ponuky sa s motorom 2.0 TDI (110 kW/150 k), prevodovkou DSG a pohonom 4 × 4 nachádza Tiguan Allspace vo výbave Elegance. Jeho cena sa začína na úrovni 40 840 €. Najvýkonnejší Tiguan Allspace môže mať výkon až 180 kW (245 k) pochádzajúci z benzínového motora 2.0 TSI. Zaplatíte zaň od 42 030 €.

Volkswagen Polo
Volkswagen Polo, PR nepoužívať Volkswagen Polo

A čo s vynoveným Tiguanom získate? Modernejší vzhľad, lepšie IQ.Light LED svetlomety, lepšiu konektivitu zvládajúcu Apple CarPlay aj Android Auto bez nutnosti použiť káble a taktiež systém Travel Assist. Skvelá správa je partnerstvo Volkswagenu so značkou Harman Kardon. Práve ich audiosústavy nájdete medzi v Tiguanoch, ktorých majitelia si radi priplatia za špičkovú hudbu.

V neposlednom rade však získate to, čím Tiguan Allspace vždy bol: autom, ktoré splní aj tie najvyššie nároky na schopnosti prepraviť batožinu. Päťdverová verzia má objem batožinového priestoru od 760 do 1.920 litrov, sedemmiestna od 700 do 1.755 litrov. Voliteľné sedadlá v treťom rade sa dajú sklopiť do podlahy, čím sa vytvorí rovná podlaha zväčšeného batožinového priestoru. Pre viac informácii a zaujímavých článkov kliknite na www.volkswagenblog.sk .

Volkswagen Tiguan Allspace
Volkswagen Tiguan Allspace
+12Volkswagen Tiguan Allspace
chyba