Druhý ročník najväčšej výstavy elektromobilov na Slovensku prináša zaujímavý program.

Akú má e-mobilita na Slovensku budúcnosť? Salón Elektromobilov 2021

23.06.2021 00:00
SE2021-, PR článok, reklama, nepoužívať

Na Slovensko prichádza už po druhý raz výstava zameraná na elektromobily a plug-in hybridy, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu. Do otvorenia Salónu Elektromobilov ostáva len niekoľko dní. Aj vás zaujíma ako bude vyzerať elektromobilita na Slovensku v roku 2021?

Aj tento rok bude súčasťou salónu zaujímavý program, ktorý sa bude skladať z odborných prednášok a panelových diskusií, ktorých nosnou témou bude elektromobilita na Slovensku v roku 2021 a plány do budúcnosti. Okrem toho na vás čakajú prezentácie najnovších elektromobilov a plug-in hybridov, testovacie jazdy a samozrejme zaujímavé súťaže.

E- mobilita na Slovensku a Plán obnovy

Dňa 25.6. o 10– tej hodine sa otvára Salón Elektromobilov 2021 tlačovou konferenciou, kde vystúpia štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR (MH SR) Ján Oravec a generálny riaditeľ sekcie konkurencieschop­nosti MH SR Tomáš Kakula. V panelovej diskusii sa budú venovať téme E-mobilita v SR 2021, vízii na najbližšie roky a plánom Slovenska.

Na ďalšej panelovej diskusii budú prítomní účastníci automobiliek Hyundai, Škoda, Peugeot, Jaguar Land Rover, Mercedes a BMW, ktorí predstavia horúce novinky a budú diskutovať aj na témy výroby elektromobilov na Slovensku.

Zástupcovia infraštruktúry budú diskutovať na tému rozširovania nabíjacích staníc na Slovensku. Na salóne vystúpi aj známy moderátor Viktor Vincze a podeli sa o jeho prvé skúsenosti s elektromobilmi.

Program doplní aj diskusia účastníkov ZSE Drive, ktorá sa bude zaoberať témami dostupnosti nabíjacích zariadení a pripravenosti Slovenskej republiky na elektromobilitu. Nebude chýbať ani prednáška Mýty a fakty o elektromobiloch, či diskusia majiteľov elektromobilov, ktorí sa podelia o svoje skúsenosti po prvom roku s elektromobilom. A v programe nechýba ani diskusia na aktuálnu tému – dovolenka s elektromobilom na Slovensku a do Chorvátska.

Viac ako 60 modelov elektromobilov a plug-in hybridov

Salón Elektromobilov 2021 bude prebiehať posledný júnový týždeň v dňoch od 25. do 26. júna 2021 v obchodnom centre Bory Mall v Bratislave. Ani tento rok nebudú chýbať testovacie jazdy na vybraných elektromobiloch a plug-in hybridoch.

Svoju účasť potvrdili najznámejšie automobilky, medzi ktoré patrí napríklad Audi, BMW, Citroen, DS Automobiles, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Škoda Auto, KIA, Volvo a Peugeot.

Návštevníci budú mať jedinečnú možnosť pozrieť si 60 exkluzívnych modelov elektromobilov ako napríklad: model BMW X5 xDrive 45e M Sport, X5 PHEV, X3 PHEV, X1 PHEV, 330e PHEV, BMW i3 EV. AUDI – AC Bratislava predstaví modely Audi e-tron GT a Audi A6 Plug in hybrid. Hyundai predstaví v slovenskej premiére aj nový model TUCSON Plug-in Hybrid. Na Salóne Elektromobilov nebudú chýbať ani francúzske značky Peugeot a jej model e-208 a DS Automobiles s modelom DS 7 Crossback E-Tense. Návštevníci sa môžu tešiť na predstavenie MINI Cooper SE ALL4 Countryman, Opel a model Mokka-e, Honda e, Jaguar I-Pace, Volvo XC40 PHEV, Škoda Enyaq iV. nová EQA a EQV od Mercedes-EQ, Range Rover Evoque PHEV a modely aj od značky KIA Vybrané modely automobilov si budú môcť návštevníci vyskúšať v rámci testovacej jazdy. Na výstave 2. ročníka Salón Elektromobilov budú na prezeranie k dispozícií aj elektrické kolobežky od značky Eco Chopper.

Okrem automobilov sa návštevníci budú môcť tešiť aj na elektrické motocykle a kolobežky dostupné na slovenskom trhu v roku 2021, výrobcov a prevádzkovateľov nabíjacích staníc či súvisiacej infraštruktúry.

Registrácia bez poplatkov

Na “Salón Elektromobilov 2021” sa bude môcť prihlásiť každý a to bez akýchkoľvek poplatkov. Registrácia na výstavu prebieha zadarmo na stránke www.e-salon.smartroadshow.sk. Pre registrovaných návštevníkov ponúka možnosť vyhrať zaujímavé ceny v podobe prenajatia elektromobilov na víkend.

Partneri Salon-Elektromobilov, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba