Máte bezkľúčové štartovanie? O auto môžete prísť za 30 sekúnd bez problémov.

Najnovšie technológie vo vozidlách zjednodušujú život nielen ich majiteľom, ale aj zlodejom áut. Jedným z príkladov je bezkľúčová technológia.

10.06.2021 00:00
VAM, PR článok, reklama, nepoužívať

Možno aj vy parkujete vo vašej garáži vozidlo s technológiou, ktorú jej výrobca pomenoval KESSY (Keyless entry, start and exit system), Keyless Go, Smart Key System či Comfort Access. Rôzne názvy však hovoria o tom istom systéme: stačí prísť k vášmu autu a bez toho, aby ste vybrali kľúč z vrecka či tašky, ho pohodlne odomknete a naštartujete. Praktické, však? No rovnako jednoduché to vie byť aj pre zlodejov.

Pozrite si, ako auto zmení majiteľa za 30 sekúnd

Bezkľúčová technológia fungujte tak, že ak sa kľúč, ktorý vysiela signál, nachádza v okruhu cca. 1,5 metra od riadiacej jednotky vozidla, dôjde k overeniu kódov, vozidlo sa následne automaticky odomkne a povolí štart.

Zlodeji áut to podomácky vyrobenými zariadeniami dokážu jednoducho zneužiť. Stačia im na to 2 krabičky: prvá predĺži signál originálneho kľúča, ktorý môže byť pokojne pohodený niekde u vás doma, a druhá sa tvári ako originálny kľúč. Vozidlo vyhodnotí situáciu tak, že jeho majiteľ stojí pri ňom, preto mu dvere otvorí a dovolí naštartovať. Zlodeji tak odchádzajú s vaším autom bez toho, aby sa zapotili. Takýmto spôsobom vedia ukradnúť auto za 10 000 €, ale aj 100 000 €.

VAM 3, PR článok, reklama, nepoužívať

Ako mať bezkľúčovú technológiu, a pritom byť 100 % chránený?

Zabezpečte si vaše vozidlo dodatočne elektromechanickým systémom VAMPIRE Lite, na ktorý je tento spôsob kradnutia áut prikrátky.

Vampire Lite je totiž najmodernejšia verzia zabezpečovacieho systému postavenom na technológii, ktorú žiaden zlodej áut neprekonal už skoro 30 rokov. Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý naraz dokáže v aute blokovať až 7 častí vozidla pod mechanickou kombináciou, čím zaručuje 100 %-nú ochranu automobilu pred jeho odcudzením.

Jedinečný po každej stránke

VAMPIRE Lite je založený na princípe kombinatoriky a jedinečnosti, čo znamená, že v každom vozidle sú zabezpečené iné časti a na iných miestach, čo z neho robí takmer neprekonateľný systém. Zlodeji nepochodia ani v prípade, že by chceli vymeniť spínaciu skrinku, riadiacu jednotku motora, palubnú dosku či použiť duplikát kľúča. Automobil sa bez špeciálneho kľúča, ktorý sa musí vždy pred štartom vložiť dnu, nedá naštartovať.

VAM 2, PR článok, reklama, nepoužívať

Maximálna ochrana

VAMPIRE Lite je možné rozšíriť o ďalšie 2 moduly: VAM Odťah a VAM Akustik. Vaše vozidlo tak bude navyše zabezpečené aj proti ostatným technikám odcudzenia auta ako: naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, či vniknutie do interiéru vozidla alebo batožinového priestoru.

Jednorazová investícia bez mesačných poplatkov

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá si nevyžaduje žiadne ďalšie poplatky, či už za prevádzku alebo aktualizáciu systému. Jeho cena závisí od značky a modelu auta. Ak chcete mať vaše vozidlo 100 %-ne chránené, požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto odkaze.

VAM 1, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba