Prvá virtuálna modelka na svete predstavuje odvážnu budúcnosť značky Lexus

Automobilka Lexus predstavila svoje odvážne plány do budúcna, ktoré stelesňuje futuristický model LF-Z Electrified. Súčasťou projektu sú aj veľmi výnimočné interiéry, ktoré pre toto výnimočné vozidlo navrhli svetoví umelci. Zdá sa teda byť úplne prirodzené, že jeden z týchto virtuálnych interiérov prezentuje prvá virtuálna modelka sveta Shudu, známa zo spolupráce so značkami Ferragamo či Christian Louboutin.

11.06.2021 00:00
LEX-LFZ-CY21-0004,  PR článok, reklama, nepoužívať

Minulý mesiac Lexus uviedol sériu virtuálnych interiérov v spolupráci s tromi významnými návrhármi s cieľom ukázať nové predstavy o interiéri koncepčného vozidla LF-Z Electrified, ktoré ukazuje budúcnosť celej značky. Teraz ide Lexus v rámci tejto série ešte o krok ďalej – interiér digitálneho umelca Ondreja Zunku totiž prezentuje prvá virtuálna modelka na svete Shudu.

LEX-LFZ-CY21-0002, PR článok, reklama, nepoužívať

Digitálny umelec Ondrej Zunka usúdil, že s ohľadom na svoj hyperfuturistický návrh interiéru zmieneného vozidla bude virtuálna modelka ideálnym riešením na pomedzí skutočnosti a digitálneho umenia. Zunkov návrh je plný mechanizmov kozmického veku, sci-fi materiálov a odkazov na umelú inteligenciu, avšak s koreňmi v ľudských skúsenostiach. Modelka Shudu, elegantne si hovejúca v sedadle vodiča Zunkovho novo poňatého koncepčného modelu LF-Z Electrified Concept, dodáva virtuálnemu návrhu prívetivosť a ľudský dotyk.

Shudu ako priekopníčka odvetvia virtuálnej módy sa na projekte spolupráce v reálnom svete nezúčastňuje po prvýkrát. Vystupovala už v reklamných kampaniach pre značky Salvatore Ferragamo a Christian Louboutin, objavila sa ale aj v módnych editoriáloch magazínov Vogue Australia, Glamour Brasil a Harper’s Bazaar Arabia.

LEX-LFZ-CY21-0001, PR článok, reklama, nepoužívať
Ide už o druhú spoluprácu Shudu so značkou Lexus v nadväznosti na minuloročný projekt Freedom to Move (Svoboda pohybu), v ktorom prezentovala rúška od nigérijskej architektky Tosin Oshinowovej a britskej dizajnérky Chrissy Amuahovej.
+12
chyba